După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 7 februarie 2020

Vlad Schlezak 🔴 Fă-ți partea


Un prieten pastor imi spunea frustranta bariera de care se lovește când ii spune unui frate sa se trateze. Mănâncă de la foarte bine in sus, e obez, are tensiune, colesterol mare, abia sufla, dar când pastorul îl trimite la medic replica e ‘nu ma duc ca o sa mi se întâmple ce vrea Domnul’. Nu cred ca Domnul vrea sa lași 5 copii orfani, nevasta casnica fără calificare in munca singura doar pentru ca tu ești prea sfânt și spiritual greșit. Cristos spune sa mergi la medic dacă ai nevoie, idee ce apare și in Vechiul Testament și despre care am scris in Enciclopedia Creștina a Bolilor. Cred ca dacă ai tratament adecvat și îl refuzi știind ca îți deteriorezi sănătatea semnificativ nu faci altceva decât sa sfidezi. Evident ca te increzi in Dumnezeu dar îți faci și tu partea. In Ioan 5 Cristos întreabă bolnavul dacă vrea sa se facă sănătos. A vrea implica cooperare, adică a-ți face partea, fie ca vorbim de împlinirea Bibliei in anumite aspecte ce scârțâie din viața ta, fie ca e vorba de pocăință si sufletul tău, fie ca e vorba de tratamente adecvate. Sănătatea și boala trebuie privită BIO psiho socio spiritual creștin in unitate așa cum am tot scris acești ani. Dumnezeu face ce vrea El, când și cum vrea El, prin ce mijloc vrea El, dar tu îți faci partea, sau stai pasiv ca apoi sa poți acuza și scuza lipsa acțiunii și împlinirii Cuvântului?

Cu durere spun ca de ani de zile văd oameni care suferă de lucruri tratabile in multe privințe sau chiar unii nu mai sunt printre noi fiindca refuza ajutorul biopsihosociospiritual adecvat. Ei știu mai bine decât medicul pentru ca trăim in vremea când tot mai mulți au certitudini după 5 minute de citit pe Facebook (in alea 5 min faci praf 200 de ani de cercetare medicală), ei știu mai bine decât pastorul și unii chiar știu mai bine decât Dumnezeu.
E greu de schimbat o mentalitate greșita fără injurii și rezistența, dar daca as fi bolnav și Cristos m-ar întreba daca vreau sa ma fac bine as spune da pentru ca vreau sa ma folosească sănătos in scopurile Sale.

Lipsa educației creștine Scripturale și medicale a condus omul la misticism, vraci moderni, apelarea la șarlatani care manipulează emoțional fără nicio evidentă medicală demonstrabila, lipsa încrederii in medici, pastori și saltul spre alternative păgâne ce crează alte probleme spirituale și nu numai. A te face sănătos poate implica împlinirea Bibliei, a merge la medic și a lua medicație dacă e necesar, pocăință etc.

Dacă Pavel spune ca trupul tău nu mai e al tău ci al lui Cristos care l-a răscumpărat si ca este și Templul Duhului Sfânt, iar tu știi ca dacă ai tensiune mare poți face accident vascular cerebral, infarct etc., ba chiar dacă ți se înfundă vasele de grăsime și chiar poți pleca dintre noi, atunci de ce refuzi tratamentul medical adecvat? Cum împlinești Biblia in acest domeniu? De ce îl faci răspunzător pe Dumnezeu pentru ca tu mănânci 10 mici cu 5 sarmale și apoi gâfâind abia mai miști? Știind riscurile și refuzând schimbarea și ajutorul ai făcut deja o alegere pentru care tu ești reaponsabil. La fel e și dacă știi de Dumnezeu dar totuși alegi lumea. Asta e și mai păgubos fiindcă are consecințe eterne, sufletul fiind veșnic. Alege-L pe Cristos. Te încurajez sa accesezi ajutorul specializat acolo unde locuiești. Aceste alegeri sunt 100% la latitudinea ta, dar responsabilitatea alegerii și a consecințelor îți aparțin in totalitate.

Având in vedere aceste lucruri in opinia mea atât pastorul cât și medicul trebuie sa fie competenti și sa lucreze in echipa, cu frică de Dumnezeu și cu chemare pt a ajuta omul indiferent de culoarea pielii sale, diplome, bani, statut și alte cele. Mediocritatea este inacceptabila și trebuie responsabilitate pt ca suferindul din fața ta nu este o cifră, o cantitate neglijabila ci un om, adică Creația lui Dumnezeu. Ajuta-l cum poți mai bine.

Dumnezeu sa va binecuvânteze !

Dr Vlad Schlezak
London

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.