După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 11 februarie 2020

Swiss Airlines reziliază contractul cu un ciocolatier evanghelic după presiuni din partea grupurilor LGBT

Läderach a suferit atacuri împotriva magazinelor sale și apeluri de boicot din partea partidelor politice. Motivul este sprijinul pentru Marșul pentru viață de către familia fondatoare și vederile lor creștine cu privire la căsătorie și familie.

Afacerea unui ciocolatier a fost vizată de radicalii din Elveția din cauza convingerilor creștine ale proprietarilor.

Läderach produce ciocolată premium de mai bine de 50 de ani și oferă locuri de muncă pentru aproximativ 700 de oameni atât în Elveția cât și în alte țări din jurul lumii. Ciocolatierul are peste 60 de magazine și este unul dintre cei mai mari angajatori din Cantonul Alpin din Glarus.

Fondatorul afacerii, Jürg Läderach, un creștin evanghelic, este și președintele grupului nonprofit Christians for Today (cft) a căror viziune este de a ,,proteja și de a sprijini" valorile creștine în conformitate cu modelul biblic.

Printre prioritățile lor sunt, potrivit website-ului cft, familia și căsătoria, apărarea dreptului la conștiință, exprimare și credință și protejarea celor nenăscuți.

Atacurile asupra magazinelor

Grupurile radicale au început să-l țintească public pe Läderach în toamnă, după ce au descoperit că, Cristians for Today este unul dintre cele 14 grupuri care co-organizează Marșul pentru Viață anual și care la ediția din 2019 a adunat 1.200 de oameni în Zurich în apărarea vieții pentru copiii cu sindromul Down. Cu doar 3 ore după eveniment, unul dintre magazinele lui Läderach din oraș a fost atacat cu vopsea.

Cu câteva zile mai târziu, în orașul Basel, un alt magazin al companiei a fost vandalizat, de această dată cu acid butiric. Pompierii au fost nevoiți să ia măsuri, iar magazinul a fost închis două zile pentru a înlătura duhoarea.

Potrivit ziarului regional, Sued Ost Schweiz, atacatorii și-au explicat în mod anonim acțiunile prin intermediul social media, argumentând că ,,prin câștigurile sale, Läderach finanțează ideologii creștine fundamentaliste și naționaliste de dreapta. Au mers atât de departe încât să spună că, compania, care are o politică de a lucra doar cu cei care fac ,,comerț cinstit" cu cacao, o face pentru a continua o ,,moștenire rasistă și post-colonială".

Chiar și anumiți actori politici s-au alăturat poveștii radicalilor. Filiala de tineret a Partidului Socialist, a doua forță politică din Parlamentul Elveției, a solicitat să se alăture boicotului împotriva lui Läderach și a organizat acțiuni în fața magazinelor lui pentru a denunța presupusa ,,luptă a companiei împotriva drepturilor homosexualilor și a femeilor".

,,Nimeni la Läderach nu este homofob"

În ultimele 7 luni, Läderach a raportat 7 acte de vandalism împotriva magazinelor sale. CEO-ul companiei, Johannes Läderach a solicitat de curând garantarea libertatății de exprimare, pentru că ,,este inacceptabil ca angajații să fie nevoiți să trăiască într-o stare de frică".

,,Nimeni la Läderach nu este homofob - nici managementul sau personalul", a spus el într-un interviu acordat ziarului elvețian NZZ, tradus de SwissInfo. ,,Noi avem angajați homosexuali. Noi nu îi întrebăm despre asta". Läderach are o politică de toleranță zero în privința discriminării.

Întrebat despre vederile sale creștine, omul de afaceri de 33 de ani a spus că îi respectă pe cei care spun că dreptul unei femei de a încheia o sarcină este mai important decât dreptul copilului de a trăi, dar așteaptă același grad de toleranță pentru vederile sale etice". ,,Deoarece lupt pentru viața nenascută, sunt acuzat de misoginism. Dar nu sunt misogin, 60% dintre managerii noștri sunt femei" a adăugat el.

,,Nu vreau să încetez să lupt pentru valorile mele creștine doar pentru că avem succes ca și companie (...) În cele din urmă, ceea ce contează nu este cât profit realizăm ci dacă ne susținem convingerile noastre."

Swiss Airlines renunță la ciocolatier

Presiunea grupurilor LGBT nu a cauzat doar o controversă în media, ci a condus la consecințe financiare.

Este deja cunoscut faptul că cea mai cunoscută linie aeriană a Elveției, Swiss Airlines, care oferă ciocolată în dar pasagerilor, a reziliat contractul cu Läderach în noiembrie. Firma de transport deținută de grupul Lufthansa va înceta să ofere produsele companiei din aprilie 2020.

Un purtător de cuvânt din partea liniei aeriene a admis că ei au fost îngrijorați din cauza faimei proaste asociată cu dezbaterea media facută în jurul Läderach și a citat reclamații atât din partea clienților cât și a angajaților.
Această victorie a grupurilor LGBT și a altor grupuri radicale i-au ajutat să meargă mai departe de granițele Elveției cu cruciada lor. În Germania, unde Läderach deține o duzină de magazine, Federația Lesbienelor și a Homosexualilor a sugerat deja că ,,hotelurile și restaurantele ar putea să retragă produsele Läderach din sortimentele lor și au explicat de ce".

Alianța Evanghelică: o îngrijoratoare creștere a cazurilor

Evangelical Focus a întrebat Alianța Evanghelică din Elveția despre repercursiunile din acest caz. Directorul de Comunicare Daniela Baumann a răspuns spunând că este ,,îngrijorător" faptul că ,,chiar și în această țară cazurile în care libertatea religioasă este pusă sub semnul întrebării sunt în creștere.


Există o nevoie, a adăugat Baumann de ,,a reflecta cum să atragem atenția, într-un mod adecvat, asupra creșterii intoleranței - și chiar a violenței - cu care creștinii care țin de anumite valori și opinii, ca protecția vieții, se confruntă".




▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.