După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 27 februarie 2020

Peter Costea 🔴 CEDO: Judecătorii părtinitori care ne periclitează drepturile


Caut în mod activ să vă informez cine, când și cum ne afectează drepturile, publicând periodic materiale relevante. Revin astăzi cu impresii îngrijorătoare.

Conform unui studiu publicat la începutul lunii de către European Center for Law & Justice (ECLJ din Strasbourg), organizația lui George Soros, Open Society Foundation (OSF), împreună cu alte câteva organizații finanțate tot de OSF, sunt deosebit de influente în rândurile judecătorilor Curții Europene a Drepturilor Omului. [Link: www.eclj.org]

George Soros e bine cunoscut în România și în întreaga lume. Miliardele lui de dolari au finanțat, din 1979 încoace, o mulțime de organizații neguvernamentale, instituții, mișcări sociale, universități și mișcări politice în toată lumea. Asupra acestui subiect am scris deseori. [Link: www.newsnetcrestin.blogspot.com]

Este practic imposibil de cunoscut numărul exact al organizațiilor pe care el le-a fondat și finanțat. Mai toate, însă, sunt organizații, instituții și mișcări coordonate de entitatea umbrelă generic cunoscută ca Open Society Foundation. Practic nu există niciun domeniu social, politic, ideologic ori chiar economic, în care OSF să nu fie implicată.

Până acum câteva zile cunoșteam mai puțin dimensiunile influenței OSF în CEDO. Studiul ECLJ indică faptul că în zece ani, între 2009 și 2019, în CEDO au activat 100 de judecători permanenți, din care 22 au fost, ori încă sunt, asociați cu OSF în mod direct, ori cu alte organizații finanțate de OSF: Helsinki Committee, International Commission of Jurists, Amnesty International, Human Rights Watch, Interights, si AIRA Centre.

Conform aceluiași studiu, în acești 10 ani, aceste organizații neguvernamentale au intervenit în cel puțin 185 de cazuri audiate de CEDO. În 88 dintre aceste cazuri, cel puțin unul dintre judecători a fost asociat cu una din organizațiile subvenționate de OSF. În doar 12 dintre aceste 88 de cazuri, judecătorii asociați cu aceste organizații s-au retras din audierea cazurilor.

Este clar că independența judecătorilor și a CEDO ca instituție e dominată de aceste practici. Din nefericire, statele care au aderat la Convenția Europeană a Drepturilor Omului au puțină influență ori control asupra modului în care judecătorii sunt nominalizați în funcții.

Este și mai clar că noi, cetățenii de rând, nu avem nicio influență în acest proces care ne afectează drepturile.
Modul în care judecătorii CEDO sunt nominalizați în funcții este și el puțin cunoscut. Fiecare țară are dreptul să nominalizeze un judecător CEDO permanent. Termenul fiecărui judecător permanent este de 9 ani și nu poate fi repetat.

O țară membră cu o poziție vacantă la CEDO are dreptul să nominalizeze trei persoane pentru funcția de judecător permanent, dar alegerea finală e făcută de Consiliul Europei prin Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Procedura de selecție e complicată, nedemocratică și e exercitată de o organizație supra statala.
Nu e, deci, de mirare că majoritatea judecătorilor nu reprezintă valorile ori punctele de vedere ale cetățenilor de rând ai Uniunii Europene.

Judecătorii CEDO care au fost asociați cu organizațiile lui Soros ori finanțate de fundația lui, au deținut funcții în aceste organizații, au fost membri în bordul de conducere, profesori de drept la instituțiile finanțate de Soros, directori naționali ai acestor organizații ori au gestionat programe speciale la nivel național inițiate ori finanțate de aceste organizații.

Un aspect al procedurii de selecționare și investire a judecătorilor CEDO care probabil vă va surprinde, și pe care foarte probabil că nu l-ați cunoscut, este că pentru a fi judecător CEDO nu e nevoie să fi fost judecător ori să fi practicat magistratura în țara de origine. Din cei 100 de judecători CEDO actuali, doar 49 au fost magistrați ori judecători în țările de proveniență.

Peter Costea



▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.