După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 24 februarie 2020

Gabriel Popa 🔴 Un gând despre coronavirus, fără panică: Nu virusul e problema, ci operaționalizarea panicii...


Din datele pe care le avem, coronavirusul acesta nu e vreo Ebola sau vreo gripă spaniolă. Cu o rată a mortalității de 2,3%, coronavirusul este comparabil cu virusul gripal. Iar frecvența sechelelor ar fi se pare mai mare la virusul gripal.

Cu toate astea, problema aici nu este coronavirusul. Problema este reprezentată de panica și isteria generalizate. Isterie care înseamnă blocaje, restricții, carantină și lipsuri alimentare.

Cu siguranță că din Italia coronavirusul se va extine în toată Europa. E deja în buricul spațiului Schenghen, cu milioane de turiști care circulă liber. Și dacă stăm să ne gândim, toată Europa este mai mică decât zona de carantină din China. O dată cu virusul, se va extinde și isteria. Dacă restricțiile impuse în Europa vor fi măcar la jumătatea celor din China, e firesc să ne imaginăm că urmează luni de zile de blocaje, care vor conduce la criză economică și poate și alimentară.

Putem să-i spunem cum vrem. Putem să numim asta isterie generalizată sau îi putem spune operaționalizarea panicii. Cert este însă că asta se cam întrevede la orizont. Și cred că e bine să avem în minte un astfel de scenariu. Nu virusul e problema, ci operaționalizarea panicii. Să fim pregătiți pentru asta.

Fără isterie și panică.
Gabriel Popa



▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.