După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 8 februarie 2020

Luigi Mițoi 🔴 MESAJUL SĂPTAMÂNII ✅ Stăruiţi

Biblia vorbește despre stăruință, insistență, perseverență, tenacitate... ca despre o stare de efort făcut pentru realizarea unui lucru sau pentru atingerea unui scop.

"Stăruiţi în dragostea frăţească" (Evrei 13:1)
"Stăruiţi în voia lui Dumnezeu" (Col. 4:12)
"Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri” (Col. 4:2).

Stăruința dovedește convingere, angajament, dedicare pentru atingerea unui obiectiv. Cristos i-a învățat pe oameni să creadă în Dumnezeu și să se pocăiască de păcat pentru a fi mântuiți (Marcu 1:15). Apoi a continuat să-i învețe că trebuie să se roage insistent pentru a fi umpluți cu Duhul Sfânt al lui Dumnezeu în perspectiva slujirii (Fapte 1:8). Puterea spirituală pe care o dă umplerea cu Duhul Sfânt se manifestă prin capacități, daruri, slujbe și lucrări, prin sfințenie personală, motivație puternică, curaj, pasiune, sacrificiu și o dorință mare pentru lărgirea Împărăției lui Dumnezeu.

Înainte de rugăciunea stăruitoare pentru umplerea cu Duhul Sfânt, credincioșii trebuie să parcurgă câteva etape preliminare:

1. Trebuie să fie născuți din nou. Trebuie să aibă o relație autentică și personală cu Dumnezeu, prin Fiul Său, Isus Cristos.
2. Trebuie să cunoască voia lui Dumnezeu (1 Cor. 2:11-12). Acesta este unul dintre motivele principale pentru care Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Său.
3. Trebuie să fie sfinți. Nu poate exista vreun păcat cunoscut în viaţa lor, aceasta însemnând infidelitate faţă de Dumnezeu. De aceea, orice păcat trebuie mărturisit și părăsit.

Stăruința în rugăciune este caracterizată de cațiva factori care explică înțelesul acestei acțiuni:

1. Importanța - convingerea puternică că un lucru trebuie făcut cu orice preț. Importanța se exprimă prin priorități și este întotdeauna direct proporțională cu interesul, adică o persoană va avea interes pentru lucrurile pe care le consideră a fi importante (Luca 11:5-13).
2. Insistența - repetarea neclintită a unei păreri sau atitudini pentru realizarea unei dorințe sau scop. Insistența se exprimă prin repetare și este întotdeauna direct proportională cu dorința, adică o persoană va insista să repete un lucru în măsura în care îl va dori (Luca 18:1-8)
3. Statornicia - atitudinea intenționată, disciplinată de a face în mod constant ceea ce este important, rezistând factorilor exteriori care provoacă renunțarea. Statornicia se exprimă prin fermitate și este întotdeauna direct proportională cu disciplina spirituală, adică o persoană va continua să facă aceleași lucruri doar pentru ca sunt importante (Gen.18:23-33).

Mântuirea este lucrarea interioară care ne sfințește viața. Slujirea este lucrarea exterioară care îi sfințește pe cei din jur. Mântuiți fiind, Dumnezeu ne cheamă să-L slujim cu efort și dedicare. Pentru aceasta avem nevoe să fim umpluți cu puterea Duhul Sfânt. Acum este timpul să ne rugăm stăruitor pentru primirea acestei puteri. Acesta este scopul lui Dumnezeu pentru noi.

Luigi Mițoi


▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.