După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 11 noiembrie 2019

Peter Costea 🔴 Războiul împotriva procreării – population engineering


De câteva decenii suntem martori ai unui veritabil război al intelectualilor și oamenilor de știință împotriva procreării. Acest război este o consecință directă a revoluției sexuale cu care ne confruntăm de cel puțin 60 de ani și care a distorsionat și propulsat gândirea omului în direcții greșite, fără precedent și de neînchipuit. Astăzi discut una dintre ele: procrearea și ingineria populației (population engineering).

Vreme de mii de ani, un aspect central și esențial al familiei, al ființelor umane și, prin extensie, a societății în general, a fost dreptul ființei umane de a aduce pe lume alte ființe umane prin procesul de procreare cu care majoritatea dintre noi suntem înzestrați la naștere. Ființele umane și-au exercitat acest drept în mod autonom fără interferențe exterioare decât în situații dictatoriale motivate politic. Uciderea băieților evrei în Egipt este un astfel de exemplu.

Avortul a început să știrbească acest principiu. Disponibilitatea contraceptivelor a continuat și ea să-l submineze. La fel tehnologia, feminismul, atacurile împotriva familiei și căsătoriei, noțiunea de control a populației, dereglările (presupuse) climaterice, suprapopularea (presupusă) a planetei, mișcarea ecologică și alte practici și ideologii similare.

De la an la an am observat o degradare constantă a ideologiilor anti-umane care atacă procrearea. Tot mai mulți oameni de știință și intelectuali ne spun că e nevoie de intervenția statului pentru a reglementa procrearea umană, așa cum reglementăm numărul animalelor sălbatice. Dacă reglementăm numărul animalelor sălbatice, de ce nu și numărul și calitatea ființelor umane.

În toamna acestui an am dat peste cel mai radical comentariu din 2019 privind necesitatea intervenției statului pentru reglementarea procreării umane. Autoarea e profesor la King's College London. Publicat în august anul acesta, titlul articolului dă de înțeles direcția în care caută să ne ducă autoarea: The problem with reproductive freedom. Procreation beyond procreators' iuterests („Problema libertății reproductive. Procrearea dincolo de interesele personale") 

Autoarea aplaudă avortul și sugerează extinderea lui la nivel de societate globală. Pentru ea, însă, avortul ca practică umană e înțeles ca fiind în primul rând în avantajul exclusiv al femeii ori al familiei: femeia decide dacă sau câți copii să aibă, la ce moment în viață, de ce sex, prin înseninare naturală ori artificială, în mod direct sau prin surogat.

Autoarea, însă, sugerează ca avortul să devină o practică globală din care să beneficieze nu doar persoana ori familia la nivel individual ci, în primul rând, societatea în general. Asta este însemnătatea titlului articolului ei: practica avortului trebuie să fie în beneficiul societății, nu al individului.
Autoarea promovează o idee apărută recent în comunitatea intelectuală, aceea de population engineering.

În secolul XIX și XX, societatea a experimentat cu "eugenics," adică interzicerea procreării la persoanele cu dizabilități fizice ori mintale. Population engineering, însă, e diferit: societatea trebuie să stabilească un plan care simultan controlează numărul ființelor umane cărora le permite să se nască, dar și calitatea lor. E nevoie, spune autoarea, de reducerea numărului ființelor umane care populează planeta, cât și de intervenții prenatale ("pre-natal and pre-conception genetic interventions") care să asigure că copii nenăscuți care pot deveni o povară pentru societate (de exemplu copiii cu sindromul down ori malformații) nu se nasc.


Pentru un creștin, propunerile autoarei și ale celor care gândesc ca ea îngrozesc. Ele reflectă gândirea în continuă degenerare a gândirii și comportamentului uman al zilelor noastre.
Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.