După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 25 noiembrie 2019

Mana de Luni: Robert J. Tamasy 🔴 SĂ NE AMINTIM SĂ FIM MULȚUMITORI – ÎN ORICE VREME

Care sunt motivele pentru care sunteți recunoscător – cariera, familia, sănătatea, prosperitatea financiară? Cât de des vă opriți să reflectați la lucrurile bune din viața dumneavoastră – și să fiți cu adevărat mulțumitor? Și când, într-un final, sunteți mulțumitor, cui vă exprimați această mulțumire?

Pentru mulți oameni din Statele Unite, această săptămână marchează două evenimente importante: începutul oficial al sezonului de Crăciun (deși, pentru multe magazine – acesta a început pe la mijlocul lui August), și sărbătorirea Zilei Recunoștinței, o sărbătoare în care bărbați, femei și copii aduc mulțumiri pentru binecuvântările din viața lor. Pentru unii, este un timp în care ei își îndreaptă atenția spre Dumnezeul care i-a binecuvântat. Sunt alții care își aduc mulțumirile către altceva – către soartă, eforturile umane sau circumstanțe.

Eu, personal, Îi mulțumesc lui Dumnezeu, Acela pe care Biblia îl descrie ca fiind Creatorul, Susținătorul și Dătătorul tuturor lucrurilor care sunt, au fost și vor fi. Îmi dau seama că eu am anumite daruri și abilități, dar înțeleg și că nu am făcut nimic ca să le câștig. Cu siguranță nu le-am cumpărat de nicăieri. Cred că Domnul mi le-a dat pentru a mă dezvolta și a le folosi pentru a-I aduce glorie Lui. Pentru aceasta, și pentru multe alte lucruri îi mulțumesc Lui.

În același timp, nu cred că mulțumirea ar trebui atribuită doar unei anumite zile din an sau unei perioade de timp. Unul dintre primele versete pe care le-am învățat spune așa: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:18). Dacă înțeleg bine, „toate lucrurile” înseamnă în orice circumstanțe. Orice ar fi.

Deci, asta înseamnă că trebuie să fim mulțumitori nu doar pentru lucrurile bune care ni se întâmplă în viață, ceea ce noi numim a fi „binecuvântări”, ci și pentru situațiile dificile, dureroase. Un alt text spune așa: „Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” (Filipeni 4:6).

Este ușor să te simți mulțumitor atunci când toate lucrurile par că merg bine. Facturile sunt toate plătite; avem haine suficiente; avem un acoperiș deasupra capului și mâncare în frigider; nu am avut probleme cu sănătatea; locul de muncă este plăcut și satisfăcător. Cum ar zice unii: „Totul e bine!”.

Totuși, cu toții știm că greutățile și încercările apar. Se întâmplă tot felul de urgențe, deranjându-ne bugetul. Noi sau cineva dintre cei dragi nouă primesc o veste rea din partea medicilor. Locul de muncă devine frustrant, obositor, chiar chinuitor – și totuși nu avem alte opțiuni. Cum rămânem recunoscători în vremuri ca acestea? Eu cred că găsim răspunsul în Scriptură. Atenția noastră ar trebui să fie pe Dumnezeu, care promite să fie cu noi mereu și să ne împlinească nevoile, indiferent cât de grele ar fi circumstanțele.

 Într-un Psalm bine cunoscut, autorul descrie numeroase căderi și recunoaște: „În mijlocul strîmtorării am chemat pe Domnul.”. Dar apoi adaugă: „Domnul m-a ascultat şi m-a scos la larg. Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă nişte oameni?” (Psalmi 118:5-6). Având această siguranță, și la începutul și la sfârșitul psalmului, el este în stare să îi îndemne pe cititori: „Lăudaţi pe Domnul, căci este bun «căci în veac ţine îndurarea Lui!»” (Psalm 118:1, 29).

Atunci când credem că Dumnezeu este în control, putem să Îi aducem mulțumiri Domnului și în vremuri bune și în vremuri rele. Așa cum spune un alt psalm: „Intraţi cu laude (mulțumiri, lb. en.) pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele.” (Psalmi 100:4).



Întrebări pentru discuții

1.     Aducându-ne aminte de întrebarea de la început – care sunt lucrurile din viața dumneavoastră pentru care sunteți mulțumitori?


2.     Sunt lucruri în viața dumneavoastră – realități dificile sau circumstanțe – pentru care vă este greu să fiți mulțumitor? Dacă da, care sunt acestea? Și cum le-ați abordat?


3.     Care este reacția dumneavoastră la texte biblice care spun „să mulțumim pentru toate lucrurile” sau „în orice situație”? Cum este posibil așa ceva?


4.  Cum s-ar putea schimba lucrurile dacă ne luăm atenția de la circumstanțele dificile și în loc ne-o îndreptăm spre Dumnezeu pe care Scriptura Îl descrie ca fiind „bun, căci în veac ține îndurarea Lui”: Cum ne-ar afecta starea noastră de mulțumire sau nemulțumire? Explicați răspunsul.

  
NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Psalmi 95:1-2, 147:1,7; Daniel 6:10; Efeseni 5:19-20; Coloseni 3:17.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.