După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 4 noiembrie 2019

Mana de Luni: Rick Boxx 🔴 PERICOLUL DE A-ȚI ACORDA PREA MULTĂ IMPORTANȚĂ

Ginerele meu, Brian, s-a întâlnit cu un prieten de al nostru care fusese Director la companie renumită. Apoi, când l-am întrebat pe Brian cum a decurs întâlnirea, el mi-a răspuns: „Mi-a spus o idee pe care nu am să o uit niciodată: «Niciodată nu ești atât de important precum crezi!»”.

Dat fiind faptul că aceste cuvinte au fost rostite de către un om de afaceri mai în vârstă și mai înțelept, ele au fost atât profunde, cât și de ajutor. Acest director știa bine ce înseamnă să deții o funcție semnificativă de putere și autoritate. Cu toate acestea, învățase pe propria piele cât de trecătoare pot fi influența și prestigiul. Fără să fii înștiințat, toate acestea pot dispărea într-un moment.

Brian a învățat în acea zi că indiferent cât de sus sau jos ești pe scara unei corporații, fiecare poziție este vulnerabilă și dispensabilă. Acest lucru este adevărat pentru directori executivi, manageri de baseball, antrenori de fotbal, oficiali, directori de restaurante, șefi de șantier. Nimeni nu este indispensabil. Din acest motiv, este bine să ne păzim inima de mândrie, mai ales atunci când experimentăm succes în viață.

Acel director a zis cu înțelepciune: „Niciodată nu ești atât de important precum crezi”. Și în Scriptură găsim cuvinte similare de precauție. De exemplu, apostolul Pavel, în Romani 12:3 oferă această avertizare: „Prin harul, care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia.

În numeroase pasaje, Biblia folosește termenul „a se umfla” pentru a-i descrie pe oamenii care au fost cuprinși de mândrie și de iluzia importanței de sine. Coloseni 2:18 ne avertizează să nu fim înșelați de către oameni cu motive și credințe greșite.„Nimeni să nu vă răpească premiul alergării... amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti”.

Cum putem evita astfel de căderi – să devenim „umflați” sau să avem o părere de sine mai înaltă decât ar trebui? Câteva alte pasaje sunt de ajutor în această privință:

Recunoaște pericolele mândriei. Cu toții cunoaștem oameni care par convinși că nimeni din încăpere nu este la fel de important cum sunt ei. Deseori, aceiași oameni experimentează umilința atunci când cad, sau atunci când altcineva le atrage atenția că părerea lor de sine este mult prea exagerată. „Când vine mândria, vine şi ruşinea; dar înţelepciunea este cu cei smeriţi.” (Proverbe 11:2).

Străduiește-te să arăți respect față de ceilalți. Numeroase studii au arătat că cei mai eficenți lideri, aceia care reușesc să îi motiveze și să îi inspire pe alții, sunt aceia care arată smerenie și preocupare autentică față de ceilalți. „Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.” (Filipeni 2:3-4)

Amintește-ți cât de trecătoare este lauda. Poate fi satisfăcător să primești complimente și laude, dar, de asemenea, acestea pot fi pietre de poticnire dacă începem să le luăm prea în serios și ne batem cu mâna pe umăr, mulțumiți. „Ce este tigaia pentru lămurirea argintului şi cuptorul pentru lămurirea aurului: aceea este lauda din partea altora (lb. en.) pentru un om.” (Prov. 27:21) 

  

Întrebări pentru discuții

1.     Sunteți de acord cu ce a spus acel Director Executiv, anume că „Niciodată nu ești atât de important precum crezi!”? Vă puteți gândi la excepții? Explicați răspunsul.


2.     La cine vă puteți gândi care să fi arătat vreodată acea atitudine de „umflare” care este descrisă mai sus? Cum era acea persoană – și cum ați reacționat dumneavoastră față de acea persoană?


3.     V-ați confruntat vreodată personal cu un simț exagerat al importanței de sine? Dacă da, cum ați abordat acea stare?


4.   În opinia dumneavoastră, care este cea mai bună modalitate de a ne aduce aminte că nu suntem atât de importanți precum credem că suntem? Cum ați comunica acest lucru altcuiva?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Proverbe 12:9, 16:5,18, 18:12, 21:4,24, 26:12; Romani 2:8, 12:10; Efeseni 5:21.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.