marți, 13 august 2019

Solidaritatea noastră profundă cu Israelul este și o expresie a luptei cu cele două fețe ale socialismului: național-socialismul (zis și nazism) și socialismul globalist...

Geopolitic, stânga progresistă occidentală (pe care o maimuțăresc inevitabil provincial și ”ai noștri”) e sistematic pro-arabă, deci (implicit și nu doar așa) antisemită. Vedeți toate marile gazete leftiste, când e vorba despre conflictul din Orientul Mijlociu. Vedeți de asemenea amplele lor pledoarii pro-islamice. E o ”forma mentis” tributară antisemitismului originar al lui Marx (un caz al urii de sine ca motor al resentimentului universal). Și administrația Obama a dus relația cu Israelul la cel mai de jos nivel istoric.
În fond, nu poți dori moartea creștinismului fără să-i seci rădăcinile. Pentru noi, Biblia e un document unitar, care include - fără să ierarhizeze - Vechiul Testament, ”ascuns”, cum spune Augustin, în cel Nou.
Și mai e ceva: Israelul e imaginea Occidentului în furnicarul de la granița lui orientală. Singura democrație din regiune, legată prin cultură, tradiție, știință și tehnologie de soarta generală a lumii euro-atlantice.
Solidaritatea noastră profundă cu Israelul este și o expresie a luptei cu cele două fețe ale socialismului: național-socialismul (zis și nazism) și socialismul globalist (numit cândva internaționalism proletar, sau comunism). Două ideologii care au încercat deja, de-a lungul secolului 20, să demoleze civilizația din care facem parte. Până acum, nu au reușit. (T.B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.