După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 10 august 2019

Peter Costea 🔴 În Olanda bisericile se închid, în timp ce moscheile se înmulțesc


La începutul săptămânii, un articol dintr-o publicație catolică discuta declinul creștinismului în Olanda. În anii 60, 55% dintre catolicii olandezi frecventau slujbele religioase în mod regulat, adică aproximativ 2,7 de milioane de catolici. În 2000, numărul acesta a scăzut la 439.000, iar în 2017 la 158.000, adică 6% din populația catolică a Olandei.

Ca rezultat, bisericile se închid în număr mare. De acum până în 2030 se prevede închiderea a 285 de biserici catolice în Arhidioceza Utrecht, ceea ce va însemna că în 2030, în această arhidioceză, vor mai funcționa doar 15 biserici catolice. Alți observatori spun că numărul bisericilor va fi de 45.

Situația e similară și la bisericile protestante și reformate. În paralel, procentul olandezilor care se consideră fără religie a crescut la 51% conform ultimului recensământ, iar numărul musulmanilor e anticipat să constituie 6,9% din întreaga populație a Olandei în 2020. În 2010, în Olanda erau 453 de moschei, numărul lor crescând de atunci până azi. Se poate deci spune că doar 42% dintre olandezi se consideră creștini. În Marea Britanie acest procent este de 38%.

Declinul drastic al Creștinismului în Olanda, ca de altfel în întreaga Europă Occidentală, îngrijorează. El afectează valorile, moravurile, securitatea și viitorul întregii țări și implicit, al continentului. În doar ultimii 10 ani procentul musulmanilor din Olanda a crescut de la 4% la 6,9% din întreaga populație.
Olandezii au ales să se sinucidă. Să respingă Creștinismul în favoarea hedonismului și să umple vidul spiritual al țării cu islamul.

Românii au de învățat din aceste date statistice sumbre. Supraviețuirea Creștinismului în România, și, implicit a României, depinde de noi. Dacă vom îmbrățișa și noi hedonismul și vom respinge valorile creștine, România va deveni și ea asemenea Olandei, o țară în care bisericile se închid, nu se clădesc, și în care moscheile cresc vertiginos în număr. Și, la fel ca în Olanda, o țară în care bisericile se vor transforma în locuințe, muzee, restaurante ori, și mai tragic, în moschei.

Vă recomand articolul care discută declinul Creștinismului în Olanda: www.cruxnow.com
Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.