După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 1 august 2019

Florin Ianovici 🔴 Bine, bine, rămâneți acolo...


extras din convorbirea Alexandrei cu poliția prin serviciul 112 

Și a rămas...

A rămas nu pentru că ne lipsesc mijloacele tehnice de localizare sau interceptare, ci interesul pentru viața cetățeanului anonim. Când ești al nimănui, primești nimic. Nu 19 ore au întârziat polițiștii, ci 3 luni. Pentru Luiza nu s-a făcut nimic pentru că poliția a crezut că ,, a plecat cu un Făt Frumos...’’ Dacă polițiștii își făceau datoria, Alexandra nu ar mai fi urcat în mașina lui Gheorghe Dincă pentru că acesta ar fi fost arestat la timp.

A rămas pentru că la serviciul de urgențe 112, primești sictir, ironii și plictiseala unui operator care crede că orice telefon e o glumă proastă. ,,Păi ce ....să-i fac că e în Caracal, că a răpit-o și a dus-o în Caracal, dar nu știe unde...’’ De vină e victima care , fiind violată, nu știe unde a fost dusă.

Să știe toți cei ce fac glume la 112, că sunt părtași la moartea Alexandrei. Tind să cred că expresia ,,glume proaste’’ are legătură cu cei ce fac astfel de glume, adică cu proștii. Dacă pe viitor mai aveți chef de glume, nu mai dați telefon la 112, ci uitați-vă în oglindă ca să aveți de ce râde. Trebuie aplicate amenzi uriașe pentru astfel de petrecăreți.

Dar vina este și a noastră, a celor care consumăm emisiuni de doi bani, cu vedete botoxate, de o prostie inimaginabilă, care se fâțâie pe platouri cu ifose, făcând rating din gâlceavă și bășcălie. Datorită unor asemenea emisiuni s-a creat în mentalul colectiv impresia că toate româncele sunt la fel. Rușine unor astfel de realizatori de emisiuni și rușine nouă, celor care le mâncăm pe pâine. Olimpicii nu fac rating, oamenii de cultură sunt considerați plictisitori, emisiunile instructive nu atrag, dar în schimb orice mizerie, dezmăț, trivialități lipesc ochii de televizor.

,,Bine, bine, rămâneți acolo’’ i-a spus polițistul Alexandrei care a sperat că va veni cineva să o scoată. Din nefericire, polițistul a avut dreptate: Alexandra a rămas. Chiar și atunci când autoritățile au știut la ora 23.00 faptul că suspectul este Gheorghe Dincă, nu au intervenit decât la orele 06.00, a doua zi. În cazul Luizei, deși a dispărut din aprilie, DIICOT ul a fost sesizat în 5 iunie de către poliție și măcar că au fost surprinse de camere 5 mașini suspecte, care au oprit la ocazie, între care și a lui Gheorghe Dincă, nu s-a efectuat nicio cercetare pentru a fi identificați posesorii autoturismelor.

Nici o întrebare cu privire la semnalmentele răpitorului nu i s-a adresat Alexandrei, nu a fost întrebată cam câte minute i se pare că au trecut de când a trecut de dig, până a oprit infractorul acasă, nu a fost întrebată în ce condiție medicală este, în schimb a fost întrebată de către polițist: ,,păi de cine vă este frică?? Alo, de cine vă este frică?’’, în situația în care Alexandra le-a spus că a fost bătură, legată, violată. Sincer, citind convorbirea dintre Alexandra și polițist, mărturisesc că mi s-a făcut și mie frică: de polițistul ignorant, mitocan, neinstruit care s-a jucat cu viața Alexandrei, mi s-a făcut frică de faptul că aș putea avea vreodată nevoie de poliție și să nimeresc la un nene ca acesta.

,,Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri, rămâneți acolo că vine echipajul de poliție în două, trei minute, așteptați...’’ Și Alexandra a rămas. Nu 2,3 minute, ci, cel mai probabil, până la moarte. Nu a putut sta la telefon polițistul că a avut și alte apeluri. Mi se pare drept să îl lăsăm să vorbească cât vrea, cu cine vrea, dar nu în calitate de polițist, pentru că nu este polițist, ci o rușine de neom.

Alexandra, când se referă la răpitor, violator, la cel ce a bătut-o i se adresează cu apelativul dumnealui și domn. Cât bun simț și decență.

Cea mai dureroasă lecție, predată de Alexandra este atunci când la afirmația polițistului: ,, bine, bine rămâneți acolo’’, ea răspunde: ,,aici rămân că nu am cum să ies, vă rog veniți’’ O copilă de 15 ani, sechestrată, bătută, violată are tăria sufletească, echilibrul și logica elementară de a înțelege situația în care se află, în timp ce operatorul 112 e ironic, polițistul apelat prin 112 e de o prostie fără seamăn, iar procurorul de caz nu cunoaște legea.

Alexandra a rămas.
Eu, noi, țara aceasta va ieși vreodată?

Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.