După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 20 august 2019

Episcopul Ignatie, despre „pirații” spirituali progresiști: „Sunt foarte ostili Bisericii și manipulează grosolan”

Părintele Episcop Ignatie a atras atenția, în cadrul predicii de duminică, asupra asaltului ideologic la care sunt supuși cei ce își asumă valorile creștine, ierarhul Hușilor numindu-i „pirați spirituali progresiști” pe cei care pun sub semnul discreditării  învățătura Bisericii și propun, sub masca toleranței, „valori” total străine și discutabile din punctul de vedere al demnității umane, scrie Episcopia Hușilor.
 
Potrivit sursei citate, în cadrul predicii de duminică, în care a explicat pasajul evanghelic al „Potolirii furtunii de pe mare” (Matei 14, 22-34), Episcopul Ignatie a menționat că sunt destule „ambarcațiuni ideologice”, unele mai perfide decât altele, „care încearcă să ne destabilizeze”. 
 
Totodată, a explicat PS Ignatie, sunt destui „pirați spirituali progresiști”, care devin suporteri a tot ceea ce consideră ei că ține de „diversitate”. Însă, a spus PS Ignatie, "sub tutela toleranței, ei se dovedesc cei mai intoleranți. Sunt foarte ostili Bisericii și manipulează grosolan”. 
 
Dacă ar sta în putința lor, a subliniat Părintele Episcop Ignatie, "ne-ar pune pe un făraș și ne-ar arunca voios la coșul de gunoi al istoriei”.
 
Redăm integral mesajul Episcopulului Ignatie:

„Evanghelia – cea a umblării pe mare a lui Iisus și cea despre potolirea furtunii –  ne transpune într-o realitate cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Sunt nenumărate momentele din viața noastră în care credem că este cazul să capitulăm, să renunțăm la luptă. Vicisitudinile vieții sunt atât de puternice, încât ajungem la concluzia lăuntrică că totul este în zadar. Că se scufundă corabia vieții noastre. 
 
Viața însăși, în curgerea ei, ni se prezintă ca fiind puternic învălurată. Ca fiind aidoma lui Petru, care simțea că viața îi va fi înghițită de valurile mării.
Corabia, în care erau Apostolii, este simbolul Bisericii. Hristos este Conducătorul care dirjează corabia Bisericii prin valurile năprasnice, unele mai agresive, mai impetuase decât altele, ale istoriei și ale vieții.
Sunt unii care își propun să inunde viața noastră, să ne înece, venind în proximitatea noastră cu tot felul de „ambarcațiuni” și comportându-se ca niște „pirați”, care vor să ne smulgă din corabia spirituală, adică din Biserică. Hristos întotdeauna ne transmite acest mesaj: să îndrăznim și să nu ne temem!
 
Din nefericire, nu reușim să ne asumăm acest îndemn al lui Hristos. Ne gândim chiar noi, slujitorii Bisericii și credincioșii, cei atașați de valorile Evangheliei, că vor veni vremuri de prigoană, vremuri în care vom fi disprețuiți, denigrați pentru că suntem creștini, pentru că am îndrăznit să credem în Hristos și să propovăduim valorile care decurg din Evanghelie, din Tradiția Bisericii noastre.
 
Unii clamează – și chiar sunt convinși –  că noi deja am naufragiat. Deja ne pierdem și ne înecăm ca Biserică, ca mesaj, ca existențe purtătoare de valori creștine. Mai mult, unii, în spiritul progresismului „tolerant”, cred că există o sinonimie între creștin și cretin. 
 
Se înșeală! Chiar dacă ei vor să ne „salveze” de multe lucruri, poate chiar de noi înșine, nu vor reuși, pentru că numai Hristos ne poate salva de orice fel de iminență a vreunui pericol care să ne smulgă din corabia Bisericii. 

Sunt destule „ambarcațiuni ideologice”, unele mai perfide decât altele, care încearcă să ne destabilizeze. Destui „pirați spirituali progresiști”, care devin suporteri a tot ceea ce consideră ei că ține de „diversitate”. 
 
Sub tutela toleranței, ei se dovedesc cei mai intoleranți. Sunt foarte ostili Bisericii și manipulează grosolan. 

Este suficient să aruncați o ocheadă pe conturile de Facebook ale apostolilor toleranței și diversității  și veți constata, cum se spune, de departe, câtă incongruență este între ceea ce spun pe sticlă (la TV) și ceea ce scriu pe rețelele de socializare. Dacă ar sta în putința lor, ne-ar pune pe un făraș și ne-ar arunca voios la coșul de gunoi al istoriei.
 
Oricâte „ambarcațiuni” ar veni și oricâți „pirați spirituali progresiști”  ne-ar invada, nu vor reuși să ne arunce în marea diversității totalitare, pentru că noi luăm aminte și credem în cuvântul lui Hristos, Care ne spune: „Îndrăzniți, nu vă temeți!” Nu vă temeți de niciun fel de cântec de sirenă, de niciun fel de ideologie care vrea să vă extirpe din matca valorilor creștine.

Hristos ne încredințează pe fiecare dintre noi, cei ce suntem parte din corabia Bisericii Sale, că oricine ar veni să ne distragă, orice fel de „ambarcațiune”, oricâți „pirați” ar veni să ne convingă și să ne transmită că este mult mai bine să ieșim din această corabie și să ne punem pe o ambarcațiune firavă și falsă, care ține numai de efemeritatea lumii acesteia, de interesele antropologice imorale ale unei minorități,  să nu ne temem! 

Să nu ne gândim la valurile, adică ambarcațiunile și pirații recenți, care fac zgomot perpetuu în corabia vieții noastre și care vor cu toată obstinația să ne clatină echilibrul sufletesc, așezarea interioară și stabilitatea valorilor creștine, ci să ne ținem de îndemnul dat și să avem ochii ațintiți spre El.

Să avem încredere în cuvântul Domnului și să nu ne lăsăm „vrăjiți” de cei care ne propun atâtea rețete de a ne „salva”, chiar și de noi înșine și de alții. Nu avem nevoie de asemenea „ambarcațiuni” și de asemenea „pirați”. Avem corabia noastră, Biserica. Avem Tradiția și valorile noastre evanghelice, care ne dau stabilitate  și o stare de așezare lăuntrică atât la nivel personal cât și la nivel de popor, de nație”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.