După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 10 iulie 2019

Parlamentarii britanici vor să legalizeze avortul și căsătoriile gay în Irlanda de Nord profitând de lipsa unui guvern nord-irlandez instalat

Deputaţii britanici au votat marţi amendamente pentru a extinde dreptul la avort şi la căsătoria între persoane de acelaşi sex în Irlanda de Nord, dacă până la 21 octombrie nu va fi format niciun guvern local, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Rămasă fără executiv din ianuarie 2017, această provincie britanică a lăsat pe seama Londrei gestionarea afacerilor curente. Marţi, deputaţi laburişti au profitat de acest lucru pentru a înainta şi a obţine adoptarea acestor amendamente, încercând astfel să evite opoziţia principalului partid nord-irlandez, DUP, faţă de orice relaxare a acestor chestiuni. 

Spre deosebire de restul Regatului Unit, unde este permis din 1967, avortul este ilegal în Irlanda de Nord, cu excepţia cazului în care sarcina ameninţă viaţa mamei. Femeile care fac avort riscă o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, în virtutea unei legi datând din 1861. 

Căsătoria între persoane de acelaşi sex, permisă peste tot în restul în Marea Britanie, este de asemenea interzisă în Irlanda de Nord. 
În iunie 2017, Curtea Supremă din Marea Britanie a stabilit că interzicerea întreruperii voluntare de sarcină în Irlanda de Nord este contrară drepturilor omului, fără a se pronunţa totuşi asupra legalităţii sale, din cauza unor chestiuni de procedură. 

Amendamentul privind căsătoria pentru toţi a fost adoptat cu 383 de voturi la 73, în timp ce amendamentul privind avortul a fost adoptat cu 332 de voturi la 99.

Ele mai trebuie aprobate de Camera Lorzilor, camera superioară a Parlamentului britanic, şi nu vor putea intra în vigoare dacă este instalat un guvern local până la 21 octombrie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.