După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 14 iunie 2019

Ministrul Sănătății din Germania, homosexualul Jens Spahn, dorește să interzică terapiile de conversie pentru gay: "Homosexualitatea nu este o boală și, prin urmare, nu necesită tratament"

Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn dorește să pună în aplicare o interdicție privind așa-numitele terapii de conversie pentru homosexuali până la sfârșitul anului.

El a anunțat acest lucru marți, la Berlin, la prezentarea a două rapoarte științifice care susțin planurile sale. Acestea subliniază că este posibil din punct de vedere medical și constituțional ca astfel de oferte să fie interzise, a spus Spahn. "Homosexualitatea nu este o boală și, prin urmare, nu necesită tratament", a declarat Spahn. 
Terapiile de conversie
Terapiile de conversie sau "reparare" vizează "vindecarea" homosexualilor și lesbienelor de orientarea lor sexuală, transformând-o într-un comportament heterosexual sau asexuat. 
În mediul de specialitate, aceste metode sunt adesea respinse, Asociația Medicală Mondială catalogându-le de pildă drept o "amenințare gravă la adresa sănătății și drepturilor omului" ale persoanelor tratate.
În 2014, Colegiul Medicilor din Germania s-a poziționat în mod clar împotriva oricărei stigmatizări și a discriminării persoanelor cu diferite orientări sexuale, subliniind că "terapiile de conversie care pretind că ar putea transforma homosexualitatea într-un comportament heterosexual ar trebui respinse". 
Societatea Germană de Psihiatrie și Psihoterapie, Psihosomatică și Neurologie (DGPPN) argumentează în mod similar. 
Malta a fost prima țară europeană care a interzis terapiile de conversie în 2015, interdicții similare existând în Brazilia și în mai multe state federale din SUA.
Terapiile de acest fel, susțin unii specialiști, dau impresia că homosexualitatea este o boală care poate fi corectată. În plus față de psihoterapie, tratamentele oferite includ terapia cu lumină, homeopatia și, aparent, terapia cu șocuri electrice.
Amploarea terapiilor de conversie în Germania 
Jens Spahn, el însuși homosexual, precum și Jörg Litwinschuh-Barthel, directorul consiliul Fundației Federale Magnus Hirschfeld, care îl consiliază pe această temă, a explicat că încercările de deturnare a homosexualilor de la orientarea lor ar avea consecințe grave, care includ depresia și suicidul, precum și discriminarea și stigmatizarea.
"În Germaina, amploarea tentativelor de conversie este mult mai puternică decât s-a crezut anterior", a spus Litwinschuh-Barthel. Estimările sale indică aproximativ 1.000 de cazuri pe an. Metodele, spun unii experți, sunt adesea perfide. Părinții au încercat să folosească "manuale" sau informații de pe Internet pentru a-i abate pe copiii lor de la orientarea homosexuală. Iar terapeuții, cu de la sine putere, au încercat să schimbe oamenii. 
În plus, Litwinschuh-Barthel susține că ar exista multe exemple "în context religios fundamentalist", iar oamenii ar fi forțați să se supună unor încercări de a "scăpa" de homosexualitatea lor, de la rugăciuni la exorcism. Homosexualitatea ar trebui să fie detabuizată în contextul religios și în familie, cere șeful consiliului.  
Ministrul Jens Spahn a înființat o comisie de specialitate pe această temă, în care sunt implicați, printre alții, și reprezentanți ai Conferinței Episcopilor Catolici din Germania și ai Consiliului Central al Musulmanilor. Comisia e chemată să răspundă la întrebarea dificilă: când începe consilierea să devină infracțiune penală, a spus Spahn.
Oficialul german a subliniat că dorește transmiterea unui semnal puternic din partea statului privind protejarea homosexualilor de "patologizare, discriminare, stigmatizare și suferință".  
Sancțiunile și amenzile nu sunt suficiente, a mai precizat Spahn: "Trebuie să-i convingem pe părinți să-și accepte copiii așa cum sunt și trebuie să-i scutim pe tineri de grija că trebuie să se rușineze de ceva".
Inițiative similare întreprinse până acum

În martie, grupul parlamentar al Partidului Verzilor (ecologiști) a introdus un proiect de lege pentru interzicerea și pedepsirea celor care oferă astfel de "pseudo-terapii"în cazul minorilor. Încă din 2013, ecologiștii au încercat, printr-un proiect de lege similar, să impună amenzi împotriva acestor tipuri de vindecări. 
În luna mai, în urma unei hotărâri comune la nivelul Bundesratului, camera superioară a Parlamentului german, landurile germane au propus interzicerea terapiilor de conversie și verificarea oportunității sancțiunilor penale. De asemenea, inițiativa subliniază că trebuie să existe garanții că astfel de terapii nu sunt remunerate și că organizațiile care le susțin nu beneficiază de fonduri publice.
vd/rcs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.