vineri, 24 mai 2019

Un inginer Google dezvăluie vânătoarea de vrăjitoare din interiorul companiei: Dacă „rămân necontrolate, aceste mulțimi agresoare vor vâna orice conservator, orice creștin și orice gânditor independent” care nu li se pleacă

Într-o scrisoare deschisă, distribuită marți, un inginer de software al companiei Google a denunțat o cultură de agresiune a companiilor „de stânga” care utilizează canalele de raportare anonime a gigantului tehnic pentru a cenzura și stopa ideile și gândirea politică conservatoare, scrie Daily Caller.

Mike Wacker a avertizat că, dacă  „rămân necontrolate, aceste mulțimi agresoare vor vâna orice persoană conservatoare, orice creștin și orice gânditor independent de la Google, care nu se închină agendei lor”.  El susține că, în martie, compania i-a oferit „șansa de a demisiona”, amenințându-l că, dacă nu va face el asta, i se va găsi un pretext pentru a fi dat afară.

În 2017, James Damore, angajat Google, a fost concediat după ce a scris un memoriu în care acuza gigantul tehnic de ”îndepărtare a conservatorilor” din sediul său din Bay Area.

Wacker a oferit ca exemplu un alt incident în care un coleg republican a fost sancționat pentru că a îndrăznit să-și exprime admirația față de profesorul Jordan Peterson de la Universitatea din Toronto și față de protestul acestuia împotriva guvernului canadian care i-a forțat pe oameni să folosească pronume transgender. Angajatul respectiv ar fi spus că acest sprijin pentru Peterson a făcut ca alți angajați să se simtă nesiguri la locul de muncă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.