După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 9 mai 2019

Ne îndreptăm spre eutanasierea persoanelor cu dizabilități care nu se află la finalul vieții lor?

Miercuri, 24 aprilie 2019, Consiliul de Stat francez a hotărât că decizia medicală de a retrage hidratarea și hrana lui Vincent Lambert nu a fost contrară legii. Încă odată i s-a semnat astfel sentința de condamnare la moarte, prin însetare și înfometare. Deși nu s-a dorit să se admită, în mod clar este vorba despre eutanasie. 

Contrar cu ceea ce s-a afirmat ici și colo, Vincent Lambert nu este la finalul vieții și nu are nicio boală gravă, incurabilă sau degenerativă. El se află într-o stare vegetativă după un traumatism cranian. Conform cu părinții și prietenii săi și cu somități din lumea medicală, el respiră singur și nu are asistență cardiacă, se trezește dimineața și adoarme seara. Și-a recuperat reflexul de înghițire, dar hrana și apa, adică nevoi vitale pentru oricare persoană umană, dizabilă sau nu, îi sunt administrate printr-un tub.
În chiar ziua deciziei Consiliului de Stat, media a relevat cazul unei femei care s-a trezit din comă după 27 de ani (Ouest France, 24.04.2019). Și ea fusese victimă a unui accident de mașină și într-o stare vegetativă, conform medicului său. Fiul ei a dorit să-i facă publică situația „pentru a le spune oamenilor să nu-și piardă speranța pentru cei pe care îi iubesc” (…) „nu îi socotiți morți pe cei aflați în asemenea stare.” Femeia a avut parte de îngrijirea adecvată, inclusiv fizioterapie, spre deosebire de Vincent Lambert căruia i se neagă asistența de bază la care ar avea dreptul având în vedere dizabilitatea sau. Este ținut într-o cameră, în pat, la Spitalul Universitar din Reims în ciuda mai multor propuneri de a fi luat în îngrijire de instituții specializate. Această situație de neacceptat a fost denunțată de 70 de medici specialiști în îngrijirea persoanelor aflate în stare vegetativă care au arătat că Vincent Lambert nu face obiectul atenției terapeutice și că el trebuie să fie tratat ca oricare alt dizabil în condiția sa.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Vezi și alte articole pe tema eutanasiei:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.