luni, 25 martie 2019

Dăncilă, o nouă plângere penală. Pentru un act, care nu este doar politic, doar diplomatic, ci este și istoric...

Premierul Viorica Dăncilă este amenințat cu o nouă plângere penală. Tot pentru înaltă trădare. Și tot de către PNL. Ca pedeapsă pentru anunțul pe care, în fine, l-a făcut. Prin care a adus la cunoștința lumii întregi decizia României de a-și muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Într-o parte, cea israeliano-americană, reacțiile sunt, cum era firesc, de entuziasm total. În cealaltă parte, pentru moment, a opoziției politice de la București, replica este de-a dreptul furibundă. Ce urmează?
Dacă urmează o nouă plângere penală împotriva premierului Dăncilă, ea se va sfârși cum s-a sfârșit și prima. Pentru că în comportamentul primului-ministru nu există nici cea mai mică dovadă a încălcării unor norme legale. Cel mult, se poate întâmpla ca domnul Ludovic Orban să se facă din nou de râs. Un alt tip de reacție ar putea veni din partea președintelui Klaus Iohannis, care, scrâșnind din dinți, va încerca să se opună acestui act, care nu este doar politic, doar diplomatic, ci este și istoric. El va acuza, așa cum a mai făcut și altădată, că există o înțelegere ocultă între premierul Dăncilă și „niște evrei", prin care statul român va fi grav prejudiciat. În al doilea rând, va acuza un furt. Un furt de apanaj. El va susține că decizia de relocare a unei ambasade este apanajul președintelui. Până atunci însă, cei mai vajnici susținători ai domniei sale au atacat la baionetă fulgerător anunțul premierului Dăncilă.
Primul-ministru a României a fost prezent duminică în Statele Unite, în fața conducerii conferinței organizațiilor evreiești din SUA (AIPAC), unde a rostit un discurs aplaudat și ovaționat. A anunțat că s-au încheiat toate analizele interne, că au fost consultate instituțiile implicate și s-a luat decizia pe care o anunță în numele Guvernului României ca ambasada țării noastre în Israel să fie mutată, conform dorinței statului gazdă, de la Tel Aviv la Ierusalim. Să ne ocupăm, în cele ce urmează, de reacțiile din țară.
Continuarea pe www.e-politic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.