luni, 25 martie 2019

Conservatorii americani au salutat declarația premierului Dancilă legată de mutarea ambasadei române la Ierusalim: Efectul Trump

Comentatori și grupuri politice din Statele Unite s-au grăbit să salute declarația făcută duminică de premierul român Viorica Dăncilă, care a anunțat într-un discurs susținut la Washington, că, în calitate de prim-ministru, va muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Este vorba de „efectul Trump” a scris pe Twitter Sebastian Gorka, fost consilier al președintelui Donald Trump și una dintre cele mai influente voci ale republicanilor americani. Gorka a făcut referire la anunțul făcut în decembrie 2017 de actualul lider de la Casa Albă, care a anunţat mutarea ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv în Oraşul Sfânt. Trump a abandonat astfel tradiţia preşedinţilor americani din ultimele decenii şi, în ciuda criticilor exprimate de numeroşi aliaţi tradiţionali ai Americii, a recunoscut Ierusalimul drept capitală de facto a statului evreu, mutând ambasada Statelor Unite în Orașul Sfânt în mai 2018.
„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului,” a declarat Dăncilă în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), una dintre cele mai influente organizații pro-evreiești din Statele Unite.
Continuarea pe www.g4media.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.