După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 23 februarie 2019

Sinodul Bisericii Anglicane a decis introducerea a șase principii pastorale care vizează îmbunătățirea tratamentului pentru persoanele LGBT. Astfel, bisericile sunt încurajate să promoveze "încrederea" și "generozitatea" și să privească diferența mai curând ca pe "un dar și nu o problemă"...

Bisericile anglicane nu vor mai fi obligate să țină slujba de duminică, a decis conducerea Bisericii Angliei schimbând astfel o lege veche de 400 de ani. Sinodul a votat abrogarea acestei legi, datând din 1603, care îi obliga pe preoți să țină slujbe în fiecare duminică, în parohiile pe care le păstoresc. 

Arhiepiscopul de Willesden a propus abrogarea legii, menționând că este depășită de vremuri. Decizia vine în contextul în care, de decenii, tot mai puțini oameni au participat la slujbe, ceea ce a făcut ca preoții să ajungă aibă în grijă chiar și 20 de biserici în zonele rurale, ceea ce făcea oricum imposibil să țină slujbele respective în fiecare dintre parohiile pe care le aveau în administrare. 

De asemenea, sinodul a decis introducerea a șase principii pastorale care vizează îmbunătățirea tratamentului pentru persoanele LGBT, scrie BBC News . Astfel, bisericile sunt încurajate să promoveze "încrederea" și "generozitatea" și să privească diferența mai curând ca pe "un dar și nu o problemă". În același timp, potrivit principiilor respective, oamenii sunt încurajați să își confrunte propriile prejudecăți, să acționeze cu bunătate și respect. 

Documentul mai menționează faptul că asumarea acestor principii ar putea avea un rol transformator pentru biserica anglicană, dar presupune și schimbare la nivelul culturii și mentalității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.