vineri, 1 februarie 2019

După acțiunea de retragere de pe piață a cărții “Putem crește copii buni într-o lume negativă!”, editura Curtea Veche anunță că va reedita cartea "republicanului baptist" Zig Ziglar, scrisă într-un context "diferit de cel al zilelor noastre..."

Editura Curtea Veche Publishing anunță, într-o reacție trimisă Edupedu.ro, că va reedita cartea “Putem crește copii buni într-o lume negativă!”, în a cărei traducere în limba română scrie de mai multe ori despre cum cei mici ar trebui să fie bătuți pentru a fi disciplinaţi. “Zig Ziglar, un republican care a scris volumul în anul 1985”, precizează editura, care adaugă că “depune eforturi pentru a publica o gamă largă de cărți pe subiecte de parenting, tocmai pentru a oferi o imagine exhaustivă a modului în care viziunile au evoluat și s-au schimbat de-a lungul anilor”.
Într-o reacție trimisă la solicitarea Edupedu.ro, Iren Arsene, directorul Curtea Veche Publishing, spune că “volumul ‘Putem creşte copii buni într-o lume negativă!’ de Zig Ziglar va fi reeditat cu o notă explicativă pe copertă și o prefață, pentru a elimina orice fel de neclaritate în jurul lui”.
Literatura omenirii, fie ea științifică, la fel ca istoria, nu poate fi anulată. Trebuie privită în context, pentru a înțelege schimbările lumii în care trăim”, precizează Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing.
Reacția integrală a Editurii Curtea Veche Publishing, pentru Edupedu.ro:
“Despre cartea ‘Putem crește copii buni într-o lume negativă’ de Zig Ziglar
În urma discuțiilor recente din mediul online apărute în jurul cărții „Putem creşte copii buni într-o lume negativă!” de Zig Ziglar, publicată de Curtea Veche Publishing în anul 2000 și republicat în anul 2013, în traducerea doamnei Irina Margareta Nistor, ne vedem nevoiți să facem câteva precizări.
Unul dintre capitolele cărții dezbate subiectul corecțiilor fizice aplicate de părinți copiilor. Editura Curtea Veche a anunțat că va retrage cartea de la vânzare, dovadă a bunelor noastre intenții și a faptului că nu susținem în niciun fel violența sau orice formă de abuz. De asemenea, în cazul în care există cititori care au simțit că nu au cumpărat cartea pe care și-au dorit-o, aceștia sunt invitați să trimită cartea pe adresa editurii, primind la schimb, absolut gratuit, orice alt volum din portofoliul de parenting, la alegere.
„Cu toate acestea, credem că această situație, ca orice subiect al societății actuale, trebuie privită în context și în cunoștință de cauză. Zig Ziglar, un republican baptist, a scris volumul în anul 1985, în Statele Unite ale Americii, o realitate diferită de cea a zilelor noastre. După cum mulți cititori știu, editura noastră depune eforturi pentru a publica o gamă largă de cărți pe subiecte de parenting, tocmai pentru a oferi o imagine exhaustivă a modului în care viziunile au evoluat și s-au schimbat de-a lungul anilor.
Volumul „Putem creşte copii buni într-o lume negativă!” de Zig Ziglar va fi reeditat cu o notă explicativă pe copertă și o prefață, pentru a elimina orice fel de neclaritate în jurul lui.
Continuarea pe www.edupedu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.