miercuri, 23 ianuarie 2019

✡ Radio Europa Liberă: “Ierusalime, de-ai ști cele ce sunt spre pacea ta!” 🔴 Meleșcanu: România nu intenționează să-și mute ambasada din Israel la Ierusalim...

Ministrul de externe Teodor Meleșcanu a explicat imperturbabil, marți 22 ianuarie, la Bruxelles, în fața Comitetului pentru afacerile externe din Parlamentul European, după ce a fost interpelat de europarlamentarul Cristian Preda (PPE), că România nu intenționează câtuși de puțin să-și mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
După decizia luată de președintele SUA Donald Trump, a spus Meleșcanu, România a vrut doar să evalueze, să analizeze – a insistat el – ce ar implica pe plan juridic o asemenea decizie și care ar fi urmările ei juridice.
Desigur, a recunoscut Meleșcanu, o eventuală decizie de a muta ambasada ar încălca toate rezoluțiile ONU de până acum, ar ignora poziția comună a Uniunii Europene și ar face caduc planul, aprobat internațional, de a ajunge la soluția a două state: Israel-Palestina.
Cele anunțate ferm de Meleșcanu la Bruxelles năruie așadar cu totul eforturile recente ale cuplului Dragnea-Dăncilă de a menține iluzia unei posibile mutări a ambasadei, încălcând astfel poziția comună europeană. Tot acel du-te-vino al Vioricăi Dăncilă în Israel, ocheadele aruncate lui Netanyahu, acele „yes”-uri complice par acum să nu fi fost mai mult decât târguieli mincinoase de talcioc oriental.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.