marți, 20 noiembrie 2018

Recital tradițional de Crăciun la şcoala italiană anulat pentru a „nu ofensa elevii diferitelor religii care studiază în şcoală”

Recitalul traditional de Craciun urma sa se tina in Terni, in centrul Italiei, dar directorul a luat decizia sa-l interzica pentru a „nu ofensa elevii diferitelor religii care studiaza in scoala”.
Cel mai popular si mai de incredere ministru de Interne din Italia, Matteo Salvini, a raspuns pe Facebook:
„Craciunul se apropie si apar din nou „liderii scolari” pentru a evita actiunile copiilor. Mi se pare doar mie o contradictie? Nu este vorba numai despre religie, ci despre istorie, radacini, cultura. Traiască traditiile noastre, nu ma opresc! Sa raspandim!”
Consiliera de la Terni, Valeria Alessandrini, a declarat: „Este inutil sa subliniez dezamagirea si amaraciunea pe care am simtit-o cand am aflat stirea. Sper ca va exista o revenire in acest sens, avand in vedere respectul fata de valorile crestine care fac parte din istoria noastra si din patrimoniul nostru cultural.
Respectarea celor care marturisesc alte religii nu inseamna ca trebuie sa renuntam cu forta sa recunoaștem radacinile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.