duminică, 25 noiembrie 2018

Căsătoria între persoane de același sex a fost respinsă în Taiwan printr-un referendum similar celui din România

Taiwanezii s-au pronuntat sambata cu o majoritate de voturi impotriva casatoriei intre persoanele de acelasi sex, in referendumuri care au opus sustinatori si adversari ai mariajului gay, informeaza AFP.

Un referendum care stipula ca mariajul reprezinta uniunea dintre un barbat si o femeie a reunit peste sapte milioane de voturi, in timp ce un alt referendum in favoarea drepturilor pentru cuplurile homosexuale a reunit doar 6 milioane de voturi, arata Channel News Asia.

Cei 19 milioane de alegatori trebuiau sa se pronunte cu privire la aceste doua referendumuri, anti- si pro- casatoriile gay, reflectand fracturile societatii pe acest subiect, in contextul in care guvernul amana sa aplice o decizie veche de mai bine de un an a Curtii Constitutionale prin care se legaliza casatoria intre persoane de acelasi sex.
O initiativa similara a esuat in Romania, in luna octombrie, cand la referendumul privind redefinirea casatoriei ca fiind strict uniunea dintre un barbat si o femeie s-au prezentat doar 3,7 milioane de alegatori din 18,2 milioane, prezenta la vot fiind cea mai slaba din 1990 si pana in prezent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.