miercuri, 17 octombrie 2018

Un spital din Canada vrea să permită sinuciderea asistată a minorilor, fără înştiinţarea părinţilor

Doctorii dintr-un spital pediatric din Toronto au făcut publice politici privind sinuciderea asistată pentru copii, relevând că, în unele cazuri, părinții nu vor fi anunțați decât după ce copilul a murit.

Potrivit The Christian Post, în mod obișnuit, familia este implicată în mod direct în procesul de luare a acestor decizii (sinuciderea asistată). Dacă, totuși, un pacient conştient arată în mod explicit că nu dorește ca membrii familiei să se implice în luarea deciziilor, el poate fi încurajat să-și reconsidere opinia, dar, în cele din urmă, dorințele pacienților conştienţi cu privire la confidențialitate trebuie să fie respectate ", susţin medicii pediatri de la Spitalul din Toronto (Toronto's Hospital for Sick Children), într-o lucrare publicată pe 21 septembrie, în British Medical Journal's J Medical Ethics.

Articolul a apărut cu doar trei luni înainte ca, Consiliul Canadian al Academiilor să prezinte Parlamentului un raport privind consensul medical privind extinderea eutanasiei voluntare în circumstanțe interzise în prezent de lege. Iar acest lucru se referă exact la extinderea așa-numitei morţi asistate la pacienții cu vârsta sub 18 ani.

Continuarea pe www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.