vineri, 7 septembrie 2018

"Dezlegare" pentru sodomiți și în India: Homosexualitatea nu mai este o "infracțiune împotriva naturii umane”...

Curtea Supremă din India a hotărât că relațiile sexuale homosexuale nu mai sunt o infracțiune penală. Decizia anulează o hotărâre din 2013, cunoscută sub numele de secțiunea 377, potrivit căreia întâlnirile homosexuale sunt clasificate drept o "infracțiune împotriva naturii umane” care trebuie pedepsită.
Legea din India împotriva relațiilor homosexuale a fost una dintre cele mai vechi și stricte din lume. "Criminalizarea actului sexual carnal este irațional, arbitrar și neconstituțional", a declarat judecătorul-șef Dipak Misra, în timp ce își citea hotărârea.
Un alt judecător indian, Indu Malhotra, a spus că  statul "datorează scuze" persoanelor LGBT+ care au fost afectate de legea dură de până acum. 

Chiar dacă opinia publică din marile orașe din India a fost în favoarea eliminării legii care pedepsea relațiile homosexuale, există o puternică opoziție din partea grupurilor religioase și a comunității rurale conservatoare. În ciuda opoziției, această decizie rămâne finală și nu mai poate fi contestată, reprezentând  o victorie uriașă pentru comunitatea LGBT+ din India.
Sursă: BBC 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.