vineri, 13 iulie 2018

O universitate, obligată să reangajeze un profesor concediat pentru că făcuse public faptul că instituția interzicea dezbaterile libere despre „căsătoria” homosexuală

de Paul Bașotă, Facebook

Curtea supremă a statului Wisconsin a decis astăzi în favoarea profesorului John McAdams de la Universitatea Marquette. Curtea a ordonat universității să îl reangajeze pe McAdams și a trimis cazul înapoi către Milwaukee County Circuit Court pentru a calcula daune, inclusiv salariul datorat.
În 2014, un student de la Marquette a cerut unei asistente să permită în dezbateri și argumente împotriva căsătoriilor gay, nu doar pentru, iar asistenta a refuzat. Incidentul a fost relatat de profesorul McAdams pe blogul său. A urmat un scandal în universitate. Profesorul a fost inițial suspendat. I s-a cerut să scrie o scrisoare de scuze și auto-critică ca condiție pentru a ridica suspendarea. McAdams a refuzat, și ulterior a fost concediat.
McAdams a dat în judecată universitatea, și în 2016, un judecător de la Milwaukee County Circuit Court a decis împotriva sa. Astfel cazul a ajuns la curtea supremă din Wisconsin, care a decis pe 6 iulie 2018 în favoarea lui McAdams.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.