luni, 2 iulie 2018

Legalizarea unei minciuni – sau de ce nu trebuie adăugată „identitatea de gen” în legislația anti-discriminare

Anumite grupuri naționale și internaționale fac presiuni pentru adăugarea „identității de gen” și „exprimarea genului” în legile anti-discriminare. Potrivit activiștilor, identitatea de gen este definită ca:
„Percepția de sine a unui individ sau sentimentul interior de a fi un mascul, un bărbat, o femelă, o femeie, ambele, nici unul, homosexual cu rol de bărbat, homosexual cu rol de femeie, spirit dublu, ambigen sau altă configurație de gen. Identitatea de gen se potrivește adesea cu genul asociat în mod obișnuit cu anatomia persoanei, dar uneori nu”,
iar exprimarea genului se referă la:
„Orice combinație a modului în care cineva își prezintă în exterior comportamente caracteristice externe, ce sunt definite din punct de vedere social, ca fiind masculine sau feminine, inclusiv îmbrăcăminte, maniere, modele de vorbire și interacțiuni sociale”.1
De exemplu, un proiect de lege înaintat legislaturii din statul american Maryland prevede următoarele: „Proprietarul sau operatorul unui loc de cazare publică … nu poate refuza, respinge sau nega nici unei persoane orice tip de cazare, avantaje, facilități sau privilegii ale locului de cazare publică din cauza identității de gen a persoanei”. Aceasta ar însemna ca bărbații îmbrăcați ca femeie ar putea folosi toaletele și vestiarele pentru femei.
O astfel de legislație are rolul de a oferi protecție juridică celor care resping sexul în care s-au născut și doresc să fie acceptați în mod public drept celălalt sex pe care și l-au ales, adică așa-numiții „transsexuali”, „transgenderi”, „queer de gen”, travestiți și alții. Astfel de persoane se înșală pe ele însele, îi înșală pe alții și sunt înșelați de către profesioniștii din domeniul sănătății mintale și chirurgi. Publicul este înșelat de către mass-media și de activiști, afirmând că așa-numiții „transsexuali” s-au născut cu probleme biologice, care sunt remediate prin intervenție chirurgicală și că este posibil să-și schimbe sexul.
Nimeni nu-și poate schimba sexul. Acesta este înscris în ADN în fiecare celulă a corpului nostru. Oamenii care solicită protecția „identității și exprimării de gen” sunt bărbați sau femei fizic normali, însă, potrivit ideologilor „de gen”, ceea ce contează nu este sexul cu care te-ai născut, ci sexul pe care ai dori să-l ai sau ai crede că-l ai. Oamenii ar putea fi sancționați pentru folosirea pur și simplu a pronumelor corecte atunci când se referă la o persoană care este în mod evident de sex masculin, dar vrea să fie femeie.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.