După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 27 iulie 2018

Europa a ajuns în a doua fază a persecuției religioase

de Cătălin Sturza, Facebook
Aș spune că există trei trepte ale persecuției religioase.
Prima și cea mai largă este cea în care omul sau grupul care se întâmplă să dețină puterea reală în Stat și în societate, fie prin bogăție, fie prin poziția oficială, își guvernează cetățenii nu în conformitate de religia sau cu filosofia de viață a acestora, ci în conformitate cu propria religie sau filozofie de viață. Este persecuția exercitată de o mică minoritate care se întâmplă să dețină puterea materială sau instituțională și care își impune, prin forță, punctul de vedere propriu și ideologia proprie asupra unei majorități.
a doua treaptă a persecuției religioase este atunci când nu doar că ți se cere conformarea la regulile minorității, dar ești penalizat, pedepsit, mai dur sau mai soft, atunci când te manifești în spiritul credințelor și valorilor tale.
În fine, o a treia treaptă de persecuție religioasă este atunci când grupul minoritar care a capturat puterea vrea să îi extermine sau să îi reducă la tăcere pe toți cei care mai îndrăznesc să-și asume identitatea religioasă devenită indezirabilă pentru conducători.
Dacă e limpede că în țările unde grupările teroriste sunt puternice ne aflăm în a treia treaptă a persecuției religioase, care s-a manifestat, în istoria recentă, și în prigoana bolșevică asupra Bisericii – ne putem întreba ce fel de formă de persecuție religioasă există în prezent în țările europene?

După evidențe, ne aflăm în treapta a doua, anume a pedepsirii, simbolice sau reale, a celor care îndrăznesc să se manifeste în sensul valorilor creștine. Nu, nu este nicidecum o exagerare. Lucru dovedit și de faptul că până și BBC-ul altfel hipercorect politic și-a pus această problemă, în documentarul din 2010 „Sunt creștinii persecutați?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.