sâmbătă, 2 iunie 2018

Procrearea medical asistată pentru toate cuplurile, inclusiv pentru lesbiene, subiect de controverse în Franța. Peste 1.600 de medici spun NU „fabricării de copii”: Este străină de scopurile medicinei!

În Franța se discută  mult în aceste zile pe marginea așa numitei „PMA pentru toți”, adică procrearea medical asistată. Pentru toată lumea, in special pentru cuplurile de lesbiene și femei singure.  Mii de francezi au semnat însă împotriva acestor tehnici, respingând o astfel de „ideologie”.  În prezent, în Franța procrearea medical asistată (PMA) – sau reproducerea umană asistată medical (RUAM) – este rezervată în Franța doar cuplurilor heterosexuale care nu pot avea copii în mod natural.

Site-ul italian I Tempi publică manifestul semnat în Franța de peste 1600 de medici și profesioniști din domeniu  care spun NU „PMA pentru toți". 

Este textul care a primit mai multe semnături în istoria modernă a medicinei franceze și se referă la cererea care a venit din partea societății civile și a unor reprezentanți ai guvernului, pe marginea propunerii de aprobare a inseminării artificiale a cuplurilor de lesbiene și a femeilor singure. Ar fi pentru prima dată când în Franța o lege permite "în mod voluntar" nașterea unor copii fără tată.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.