joi, 28 iunie 2018

O româncă se luptă pentru libertatea de exprimare în UK ca urmare a instituirii „zonelor de cenzură” în care rugăciunea și distribuirea de materiale către femeile care vin să facă avort vor fi interzise...

În Marea Britanie se discută interzicerea distribuirii de materiale în apropierea clinicilor de avort, prin instituirea unor „zone de cenzură”, intitulate orwellian „safe zones”. Altfel spus, acestea sunt zone în care rugăciunea, sprijinul și distribuirea de materiale către femeile care vin să facă avort vor fi interzise. Inițiativa a fost inițiată de BPAS, o corporație cu peste 40 de clinici de avort în Marea Britanie.

Există deja un precedent – Consiliul Municipal din Ealing a votat pentru introducerea unei astfel de „safe zone” în jurul clinicii Marie Stopes din localitate, prin intermediul unui Ordin de protecție a spațiului public (mai multe detalii aici). Astfel de ordine sunt emise, de obicei, pentru a-i ține la distanță pe bețivi, pe vandali și pe oamenii fără adăpost care provoacă scandaluri. O campanie de proporții se desfășoară în prezent în Marea Britanie, intitulată „Be Here for Me” („Fii aici pentru mine”).

De ce ne interesează acest subiect?

1. Una dintre femeile care se opun politicii de zona de cenzura, dând mărturie proprie despre cum a fost salvată de la a face avort de către ONG-urile pro viață, este românca Alina Dulgheru. Mărturia Alinei apare într-o poziție proeminentă pe site-ul campaniei.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.