marți, 8 mai 2018

Cristian Ionescu 🔴 Ultimele manevre ale președintelui Iohannis, opoziția PNL și alba-neagra PSD-ului sunt o clară încălcare a Constituției României, un afront adus poporului român și un act de sfidare a milioanelor de cetățeni care au semnat demersul Coaliției pentru Familie!

ÎMI PARE RĂU CĂ AM AVUT DREPTATE
Nu am întotdeauna dreptate. Nu îmi place să recunosc atunci când nu am dreptate. Se întâmplă foarte rar… ambele! 🙂
Iar atunci când am dreptate mă bucur. De data asta nu!
Inițiativa și demersul Coaliției pentru Familie din România merită suportul deplin și toată admirația!
Cu 3 milioane de semnături și larg suport social, religios și aparent politic, un deznodământ favorabil părea cert.
Proaspăt ieșit din conflictul pentru reunificarea familiei Bodnariu, am știut că trebuie să ne bucurăm de orice declarație favorabilă din partea politicienilor, dar nu trebuie să contăm pe promisiunile lor.
Nu că unii nu ar fi bine intenționați. Dar ei depind de orientarea unui partid, sunt tributari politicii de stat și doar cu declarații nu se rezolvă mare lucru.
Doar o presiune publică, numerosă, constantă și fermă putea schimba soarta referendumului.
Oricine se împotrivea organizării imediate a acestui act de drept constituțional trebuia atacat acolo unde durea mai tare: viabilitatea politică!
Ideea că trebuie să așteptăm, că partidul cutare va zice și va face, că un lucru bun trebuie făcut mai bine mai târziu dar bine, că partidul care trebuia să fie cu noi nu e, iar cel care ne ajută nu ne merită… toată această junglă trebuia evitată! Cum?
Pentru noi nu trebuia să existe partid, organizație, sistem etc.
Pentru noi trebuia să fie poporul și politicianul! PSD-ist, PNL-ist, nu contează! Aprobă organizarea referendumului, îl lăsăm în pace; nu aprobă, îl nominalizăm!
Îmi pare rău dar, exclusă total fiind ideea de violență fizică, în cadrul legal prevăzut trebuia acționat fără menajamente și aranjamente, înțelegeri și alte comunicări de culise!
Ceea ce pentru noi înseamnă tratative de bună credință, pentru politician este strategia trasului de timp! Strategie care asigură eșecul unui asemenea demers.
Le-am spus apropiaților încă de la început că dacă referendumul nu se organizează în primele șase luni trebuie acționat drastic! Pentru că dacă nu se organizează în maxim un an nu se va mai organiza deloc…

Ultimele manevre ale președintelui Iohannis (tare nesuferit acest om – „urmărea cu atenție cazul Bodnariu”), opoziția PNL și alba-neagra PSD-ului sunt o clară încălcare a Constituției României, un afront adus poporului român și un act de sfidare a milioanelor de cetățeni care au semnat petiția!
Se mai poate face ceva? Nu știu, să dea Dumnezeu!
Am scris la vremea potrivită AICI! Am zis atunci că e ceasul al 12-lea…
Din păcate am avut dreptate!
Cristian Ionescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.