duminică, 29 aprilie 2018

UE i-a asigurat pe palestinieni că niciun stat membru nu își mută ambasada la Ierusalim

Niciun stat membru al Uniunii Europene nu îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, a declarat ambasadorul palestinian pe lângă UE, Abdul Rahim Farra, care susține că a primit asigurări în acest sens din partea şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini, scrie News.ro, citând agenţia de presă palestiniană Wafa, care a preluat o declaraţie dată de ambasadorul palestinian postului Vocea Palestinei.


Ambasadorul palestinian pe lângă UE a declarat că Mogherini a confirmat această poziţie în timpul unei reuniuni la Bruxelles la care au luat parte reprezentanţi ai Organizaţiei de Cooperare Islamică, precum şi ministrul palestinian de Externe Riyad Malk.
Ambasadorul Abdul Rahim Farra a afirmat că la reuniune ministrul palestinian de Externe a insistat că niunuia dintre statele membre UE nu ar trebui să i se permită să ia măsuri şi nici măcar să anunţe vreo intenţie de a-şi transfera ambasada la Ierusalim.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi în Israel că doreşte mutarea la Ierusalim a ambasadei României, dar nu dispune de suficient sprijin în acest sens, transmite AFP.
"Purtăm consultări pe acest subiect cu toate instituţiile din România", a spus ea cu ocazia unei întâlniri la Ierusalim cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin.

"Este dorinţa noastră, dar din nefericire nu dispunem de susţinerea tuturor părţilor, aşa cum am dori". Miercuri, după ce s-a întâlnit cu Dăncilă, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat "aprecierea pentru aprobarea de către guvernul român a unui proiect de decizie care iniţiază mutarea ambasadei la Ierusalim", anunţă Agerpres.
La București, președintele Klaus Iohannis s-a declarat împotriva mutării ambasadei la Ierusalim și, mai mult, a cerut demisia premierului Dăncilă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.