După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 22 aprilie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Credința profundă

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                  

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                 
             
  

Pace, 
Mihai Wurmbrand
Credința profundă



Un credincios a postit și s-a rugat cu ardoare pentru un favor special, pentru a putea să vadă și să întâlnească un înger. Astfel, un înger a apărut și i-a spus, "Am fost trimis să-ți îndeplinesc dorința. Prin urmare, spune!" "Vreau să dobândesc înțelepciunea lui Dumnezeu," a răspuns credinciosul. "Deci, te rog să-mi permiți să vin peste tot cu tine pe pământ pentru a putea vedea ce face un înger.". Îngerul i-a explicat că pentru oameni este imposibil să înțeleagă misterioasele acțiuni ale Providenței. Credinciosul a insistat în continuare. Îngerul a fost de acord cu condiția ca în momentul în care credinciosul va pune la îndoială vreuna din acțiunile îngerului, îngerul îl va părăsi și va pleca. Credinciosul l-a asigurat că nu va pune nimic vreodată la îndoială. 

Astfel, îngerul și credinciosul au călătorit împreună și noaptea au găsit adăpost într-o casă a unui țăran foarte sărac. Singura lui avere era o vacă care-i dădea lapte pentru familie. Țăranul a făcut tot posibilul ca musafirii să se simtă bine. Dimineața, la plecare, îngerul a rostit câteva cuvinte și vaca a murit. Credinciosului nu-i venea să creadă. Acesta să fie felul în care îngerul răsplătește o ospitalitate atât de generoasă? El l-a întrebat pe înger, "Cum ai putut să faci asta?" Îngerul i-a reamintit de promisiunea făcută de a nu pune întrebări. Înțelegerea era ca, în momentul în care îi va răspune la întrebări, acela ar fi fost sfârșitul călătoriei lor împreună. 

Noaptea următoare au fost primiți într-un mod neprietenos de către cel mai bogat om din sat. Nu li s-a dat nimic de mâncare. Bogatul tocmai construia niște ziduri decorative, impunătoare.  

Din nou, la plecare, îngerul a mormăit un singur cuvânt și zidurile au apărut deodată gata, înalte și maiestuoase. Credinciosul a crezut că moare de curiozitate dar și-a amintit să fie tăcut. 

Călătorind mai departe cei doi au participat la sericiul divin într-o biserică mare și bogată. Călătorilor nu li s-a oferit nimic pentru că arătau ca doi cerșetori. La sfârșitul seviciului îngerul a binecuvântat biserica și i-a cerut lui Dumnezeu să o mărească și mulți dintre cei adunați să devină mai înțelepți. Credinciosul tot nu înțelegea. Seara următoare, într-un alt oraș, au participat din nou la serviciul divin într-o biserică săracă, cu oameni buni. Îngerul a cerut lui Dumnezeu la plecare, sa-i dea înțelepciune și vază doar unei persoane din adunare. 

Credinciosul nu și-a mai putut ține gura. "Ce fel de înțelepciune a lui Dumnezeu pot învăța însoțind acest înger?" s-a îndoit credinciosul. "Te rog explică-mi," a insistat el la înger. Îngerul i-a răspuns, "pentru că nu ți-ai ținut promisiunea de a nu pune întrebări, ne despărțim, dar totuși îți voi explica: Vaca săracului era grav bolnavă și pe cale să îmbolnăvească întreaga familie. De aceea, vaca trebuia să moară cât mai repede cu putință. Dacă bogatul ar fi săpat sub zid înainte ca acesta să fie complet ridicat, ar fi găsit o comoară. Am făcut imposibil să o poată găsi. Bisericii mari și bogate i-am dorit să aibe mai mulți membri înțelepți, pentru că astfel vor ajunge la neînțelegeri și certuri, îndepărtându-se unii de alții. Bisericii mai sărace, i-am dorit doar un conducător înțelept, pentru că acesta va face întreaga adunare să prospere." Îngerul a continuat, "în ciuda faptului că noi ne despărțim trebuie să înțelegi că planurile lui Dumnezeu sunt dincolo de înțelegerea minții umane. În tot ce Dumnezeu face, El este drept. Când răul prosperă, acesta este de fapt un blestem iar când persone bune suferă, este spre binecuvântarea lor spirituală." 

Citim cum atât de încercatul Iov spune la final, " Da, am vorbit, fără să le înțeleg, de minuni, care sunt mai presus de mine și pe care nu le pricep..... De aceea mi-e scârba de mine și mă pocaiesc in țărână și cenușă " (Iov 42,3-6) Am petrecut 14 ani în închisori comuniste. Soția mea a îndurat deasemeni aproape trei ani de închisoare comunistă. 

Am ajuns în lumea liberă doar prin îndurarea Domnului. Nu aș fi avut ocazia unor astfel de meditații, dacă acești mulți ani de suferință nu m-ar fi învățat credința. A avea credință nu este o opțiune. Nu există altă alternativă decât să ne încredințăm Creatorului Universului.


Richard Wurmbrand

Vezi şi
Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Ce te face să fii un bun păstor spiritual

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.