După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 12 martie 2018

✉ Scrisoare misionară: Zsolti & Estera Nagy, Peru

Iubiții noștri,

          A mai trecut o lună de când suntem în Peru și am dori să vă împărtășim câteva din activitățile noastre din ultima lună, respectiv experiențe trăite cu Dumnezeu, dar și planurile noastre pentru următoarea perioadă. Luna Februarie a trecut foarte repede. Pe lângă responsabilitățile de la biroul Segadores, am avut mult de umblat și cu organizarea pentru mutarea noastră într-un nou apartament. După cum știți, apartamentul unde am stat ne-a fost pus la dispoziție doar pentru două luni, iar apartamentul unde locuim acum necesită multe reparații. O săptămână întreagă am lucrat la el, de dimineață până seară, ca să îl pot face locuibil. Din cauză că apartamentul l-am luat nemobilat, am avut mult de umblat ca să putem cumpăra cele mai necesare lucruri (pat, masă, scaune, etc). Cu această ocazie, vrem să vă mulțumim tuturor pentru ajutorul acordat atât în rugăciune, cât și financiar. V-am simțit alături și ați fost (și în continuare sunteți) o încurajare pentru noi și un răspuns la rugăciunile noastre. Fiți binecuvântați!

          La scurt timp după mutarea noastră, eu (Zsolti) am plecat în junglă, în Atalaya, pentru nouă zile. Acolo s-a început cu ceva timp în urmă construirea unei baze misionare. Având mai multe dificultăți cu documentele necesare și cu resursele financiare, construcția a avansat destul de încet. Până la sfârșitul anului trecut au construit zidurile clădirii, urmând să fie pus acoperișul cât mai curând. Acesta a fost scopul pentru care a plecat Liviu prima dată, pentru a ajuta lucrarea (eu nu am putut să-l însoțesc din cauza problemelor de sănătate ale Esterei), iar pe 18 Februarie am plecat și eu împreună cu Marc Dumitru pentru a continua lucrarea. După o călătorie lungă de 17 ore de mers cu barca pe râu, în sfârșit am ajuns cu bine în Atalaya și am putut începe lucrarea. Mulțumim Domnului că a binecuvântat timpul de acolo și am putut avansa bine în ciuda dificultăților apărute pe parcurs și mulțumim celor ce ne-au purtat în rugăciune. Încă nu am reușit să finalizăm acoperișul, dar sperăm să se termine lucrările cât mai repede posibil.

          Întorcându-mă din Atalaya am avut parte de bucuria neașteptată de a fi chemați la imigrări pentru a ridica carnetele de rezidență împreună cu viza pentru un an de zile. A fost harul Domnului că le-am primit atât de repede, având în vedere că acest proces durează de obicei între 40 și 60 de zile. Mulțumim Domnului, care ne-a dat trecere înaintea autorităților.

          Odată ajuns în Lima, am început pregătirile pentru a ne întoarce în Atalaya pentru o perioadă mai lungă. Liviu și Amalia au plecat vineri (28.02.2018), iar noi urmează să plecăm pe 10 martie. Deși planul nostru era să plecăm împreună, acesta s-a schimbat când am aflat de intenția unei familii de români din Anglia (Nicu și Carmen Porumb), de a ne vizita. Ei vor ajunge miercuri (07.03.2018) în Lima, urmând ca sâmbătă (10.03.2018), să călătorim împreună în junglă.Rugați-vă pentru ei deoarece vin cu copilașul lor de 5 luni, iar călătoria care îi așteaptă este una lungă și obositoare. Rugați-vă și pentru șederea lor aici.

          Dorința și planul nostru este să putem intra în diferite comunități Ashaninka, iar după cum știți deja, din scrisorile anterioare, acest lucru nu este chiar simplu. Datorită faptului că în Peru școala începe în martie, dorim să întrăm în diferite comunități ducând rechizite școlare și hăinuțe la 250 de copii. În luna ce a trecut, cu ajutorul Domnului și a fraților care ne susțin, împreună cu Liviu și Amalia, am putut contribui la cumpărarea acestor rechizite, din care dorim să oferim câte un pachet la fiecare din acești copii. În acest fel dorim să intrăm într-o comunitate Ashaninka în care să ne stabilim pe termen lung.

* Rugați-vă ca Domnul să ne deschidă uși, să putem lega relații cu oamenii din trib și să fim acceptați de ei.
* Rugați-vă pentru sănătatea noastră (în special pentru Estera și pentru bebeluș, pentru Mathias și Debora). Atalaya este un loc destul de contaminat cu diferite boli și adeseori suntem atacați pe acest plan, în special ei.
* Rugați-vă pentru călătoriile noastre, atât până în Atalaya, cât și în comunitățile în care vom merge.
* Rugați-vă pentru protecție fizică și spirituală. Cel rău nu se bucură să ne știe acolo. Nu își lasă ușor teritoriul, iar lupta spirituală (în special acolo) este foarte mare și reală.
           

            Mulțumiri aducem Domnului pentru fiecare dintre dumneavoastră și ne simțim încurajați să vă știm alături. Mult har vă dorim în tot ce Domnul v-a chemat să faceți ca Evanghelia să înainteze. Fiți binecuvântați!
 
Cu dragoste frățească
 Zsolti&Estera
 Nagy

Zsolt Nagy este membru în Biserica Creştină după Evanghelie de limbă maghiară din Crașna, judeţul Sălaj. În perioada anilor 2009-2011 a studiat la o şcoală biblică de doi ani din Zalău, apoi a absolvit Școala de misiune transculturală Kairos din Suceava. În anul 2015, călătoreşte pe termen scurt în Peru. Urmând chemarea primită, din anul 2016 se dedică pe termen lung, alături de familia Acatrinei, în lucrarea de plantare de biserici în tribul Ashaninka, din jungla Peruană.

Contact: tel: 0752145116,  email: nzsolty_22@yahoo.com
  Pentru susţinerea financiară este deschis următorul cont:
RO83BRDE320SV20936253200

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.