După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 20 martie 2018

Nu mai există o singură mamă: Pentru prima dată, un copil născut în Italia ar putea avea două mame pe certificatul de naștere...

Nu mai există o singură mamă. Ele pot fi, dacă e necesar, și două. Este convingerea Tribunalului din Pisa, care a decis într-o chestiune extrem de delicată privind un cuplu de lesbiene. Ultimul cuvânt îl va avea însă Curtea Constituțională, scrie ActiveNews.ro.

Pentru prima dată, un copil născut în Italia de un cuplu de lesbiene, o italiancă și o americancă, va avea două mame și nici un tată înscris pe certificatul de naștere, în ciuda faptului că numai una dintre cele două a purtat și a dat naștere copilului.

Tribunalul din Pisa a decis că împiedicarea recunoașterii celor două mame încalcă drepturile fundamentale ale copilului, care a fost conceput prin inseminare intrauterină heterologă. 
 
Curtea din Pisa așteaptă confirmarea hotărârii sale din partea Curții Constituționale din Italia înainte de a se pronunța cu privire la reîncadrarea certificatului de naștere al copilului cu numele celor două femei.

Italianca s-a căsătorit cu partenera sa american în Wisconsin, în 2014, iar mai apoi cele două femei s-au întors în Italia, înainte de nașterea copilului, iar cazul lor a fost intens prezentat de presa din peninsulă, informează site-ul breitbart.com.

Cele două femei s-au adresat unei clinici daneze pentru inseminare artificială, în care s-a folosit sperma de la un donator anonim pentru a fertiliza un ovul al americancei. Certificatul de naștere italian emis la acea dată conținea doar numele mamei americane, care a purtat copilul până la termen, menționându-se că bebelușul a fost conceput prin inseminare heterologă in vitro.

„Copilul nostru este înregistrat doar ca fiu al soției mele și, din moment ce ea cetățean american, nu-i pot conferi și cetățenie italiană, ceea ce ar însemna mult pentru noi, în pofida faptului că țara noastră nu ne tratează ca pe niște egali ai celorlalți cetățeni”, s-a plâns italianca în una din aparițiile tv.

După ce autoritățile au refuzat să treacă ambii părinți în certificatul de naștere, cele două femei au sesizat Curtea din Pisa.

Aici, judecătorul Marco Viani a spus că se îndoiește de „legitimitatea constituțională a legii care nu permite emiterea, în Italia, a unui certificat de naștere în care două persoane de același sex sunt recunoscute ca părinți și care restricționează în mod nejustificat dreptul persoanelor care, potrivit legii străine, sunt legate de o relație părinte-filială pentru ca căsătoria lor să fie pe deplin recunoscută în Italia”.

Judecătorul de la Tribunalul din Pisa a considerat că „interesul superior al copilului trebuie să fie o preocupare primordială în determinarea modului de aplicare a legilor existente, ceea ce poate însemna acordarea priorității legii americane care permite recunoașterea ambelor femei ca părinți ai copilului.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.