sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Cristian Ionescu 🔴 DIFERENȚE ÎNTRE PENTICOSTALI ȘI CARISMATICI – 4

Ajung la un subiect spinos, la rădăcina lucrurilor. În mișcarea carismatică se pune mult accent pe experiențele obținute instantaneu. Carismaticul vine la serviciul de biserică pentru ceea ce simte și este predispus la tot felul de coregrafii și artificii care să-i sensibilizeze starea și să-i incite emoțiile.
Dar, în spatele acestor explozii sentimentale nu există mai nimic mandatoriu, fără de care nu se poate.
Păcatul se rezolvă cu ieșirea înlăcrimată la altarul duminical (un fel de ritual purificator), botezul cu Duhul Sfânt este ceva care se întâmplă cumva, cândva, dacă, fiecare pe limba experienței lui dar nu neapărat cu vorbirea în limbi.
În mișcarea penticostală, interpretarea bazată pe faptul Biblic al botezului și manifestărilor duhovnicești este de căpătâi. Mișcarea carismatică merge mai mult după ureche.
Acum, detest reorientarea unor penticostali care se usucă goliți de orice spirit și chiar formă de penticostalism, cărora după cum arată ai putea să le pui orice fel de etichetă în afară de cea penticostală, dar care exploatează tot felul de erori și extreme pentru a discredita lucrarea Duhului Sfânt.
Menționez că nu acuz poziția teologică a altor denominații și nici nu îi declar nemântuiți, nenăscuți din nou etc. Nu e treaba mea, eu mă refer la penticostalii noștri disfuncționali care nici măcar nu mai cred în adevărurile fundamentale și mandatorii ale penticostalismului, dar sunt fascinați de mișcarea carismatică.
Pentru o perspectivă mai amplă referitoare la botezul și mărturiile Duhului Sfânt – inclusiv vorbirea în limbi – în viața credinciosului accesați acest video:

Cristian Ionescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.