marți, 19 decembrie 2017

✡ Statele Unite blochează prin veto, la ONU, un proiect de anulare a deciziei președintelui Donald Trump de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului

Statele Unite au utilizat dreptul de veto în Consiliul de Securitate ONU pentru a bloca un proiect de rezoluție privind anularea deciziei președintelui Donald Trump de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului, informează site-ul agenției Reuters, potrivit ActiveNews.ro.

Donald Trump a recunoscut recent că Ierusalimul este capitala Israelului, generând un val de nemulțumire în întreaga lume.

Un proiect de rezoluție elaborat de Egipt, care exprima "regret profund privind recentele decizii referitoare la statutul Ierusalimului", a fost prezentat luni în Consiliul de Securitate ONU.

Paisprezece membri ai Consiliului de Securitate ONU au votat în favoarea condamnării deciziei privind Ierusalimul, dar Statele Unite au folosit dreptul de veto pentru blocarea inițiativei.

Proiectul preciza că „orice decizii ori acțiuni care modifică statutul sau compoziția demografică a Orașului Sfânt Ierusalim nu au efect legal, fiind nule, necesitând să fie în concordanță cu rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate ONU".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.