După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 3 noiembrie 2017

Medic din Timișoara, orașul în care tot mai mulți doctori refuză să facă avorturi la cerere: România are cea mai ridicată rată de avorturi din Europa! După 27 de ani de democrație, nu e normal să ne mândrim că suntem pe primul loc la numărul de avorturi

România are cea mai ridicată rată de avorturi din Europa.  Dar suntem și țara cu cele mai multe tinere însărcinate din Uniunea Europeană, iar jumătate dintre ele folosesc avortul ca metodă de contracepție, relatează ActiveNews.ro.  Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara trage un semnal de alarmă asupra acestui fenomen, care după 1989 a luat amploare.

"O rată uriașă a avortului în România. După 27 de ani de la Revoluție, de democrație, nu cred că este normal să ne mândrim că suntem pe primul loc la numărul de avorturi raportate, dacă le mai punem și pe cele neraportate, cred ca nu vom fi ajunși în următorii ani, niciodată. Trebuie să ne punem foarte multe probleme și să vedem ce avem de rezolvat în continuare, dacă vrem să avem într-adevăr o țară sănătoasă, un popor sănătos, pentru ca din punctul meu de vedere, educția și sănătatea sunt două domenii vitale pentru orice națiune de pe planetă”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, scrie banatulazi.ro.

Libertatea a mai adus un fenomen nou în România: mamele adolescente, încă de la 10 – 12 ani. Statisticile arată că cele mai multe femei sunt reținute în a merge la un control ginecologic, acestea scoțând în evidență că un sfert dintre femeile din România nu se adreseaza medicului ginecolog decât atunci când resimt diverse simptome supărătoare sau când suspectează o sarcină, ceea ce e prea târziu, iar peste 20% nu obișnuiesc să meargă la controale ginecologice anuale.
 
Reamintim însă că în Timișoara tot mai mulți medici ginecologi au decis să refuze să mai facă întreruperi de sarcină. Legea permite avortul la cerere până la vârsta de 14 săptămâni a fătului, dar medicii pot refuza să facă acest lucru.  18 dintre acești doctori timișoreni au fost decorați pentru decizia lor de către Patriarhul României.

„Noi nu suntem obligați să facem avorturi la cerere. Suntem obligați ca medici, în timpul gărzii, când o femeie gravidă ni se adresează și este într-o situație gravă, îi este pusă în pericol viața, atunci sigur că o să fac avortul respectiv. Este foarte greu pentru un medic, mai ales femeie, să facă avorturi la cerere. Este foarte greu atunci când faci o asemenea intervenție și sarcina este până la 14 săptămâni, când este legal. Trebuie să extragi fătul bucăți, mâini, picioare, capul. Femeia de pe masă nu conștientizează că pe noi ne afectează manevra pe care o facem. Din 2010 eu nu mai fac avorturi la cerere”, declara  anul trecut Olimpia Oprea, medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Odobescu din Timișoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.