luni, 9 octombrie 2017

Conferința „O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, la Sibiu

Coaliția pentru Familie și platforma civică „Ȋmpreună” au organizat sâmbătă, 7 octombrie, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene „ASTRA” din Sibiu, conferinƫa „O mărturie americană despre libertatea de conștiință”. Conferința i-a avut ca invitați pe Kim Davis şi Harry Miheț din Statele Unite ale Americii.
Alături de cei doi oaspeți din Statele Unite ale Americii s-au aflat pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, președintele comitetului de inițiativă cetățenească, Mihai Gheorghiu, precum și alți invitați. Înainte de conferință, delegația a fost primită la Catedrala mitropolitană de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care le-a prezentat un scurt istoric al locașului de cult, le-a vorbit despre Ortodoxia transilvăneană, teologia liturgică și simbolistica arhitecturii și picturii răsăritene. Oaspeții au vizitat și reședința mitropolitană, unde au aflat mai multe despre Mitropolia Ardealului și istoria românilor din Transilvania.
La conferința de la Biblioteca „ASTRA” au participat numeroși sibieni care au avut posibilitatea să asculte mărturiile celor doi oaspeți din Statele Unite ale Americii referitoare la diferite cazuri de încălcare a libertății religioase și la importanța unei legislații care să apere familia.
În debutul conferinței, pr. Constantin Necula a vorbit despre nevoia de a proteja familia, așa cum au făcut-o înaintea noastră generațiile de creștini.
„Durerea cea mai mare pe care o încerc ca preot, ca tată și ca profesor este atacul la familie. S-a inventat binomul «familie tradițională» pentru ca să se coboare, chipurile, familia înapoi în Evul Mediu, desi poporul român a existat cu mult înainte de Evul Mediu. Sunt atinși o parte din prietenii mei intelectuali marcanți, scriitori, poeți, profesori, ei înșiși căsătoriți și cu copii. Este o prostie să vorbești împotriva propriei tale vieți”, a spus părintele Necula.
Libertatea religioasă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.