duminică, 3 septembrie 2017

Legalizarea ”căsătoriei” între persoane de același sex. Efecte asupra societății

Acţiunea de modificare a art. 48 (1) din Constituţia României, sprijinită de Coaliţia pentru Familie, este unul dintre subiectele de care toţi românii au luat cunoştinţă în ultimul an şi jumătate. Întrebările de genul „Este constituţională această modificare?”, „Este afectată familia monoparentală?” sau „Încalcă această modificare prevederi din legislaţia europeană?” sunt câteva la care de-a lungul timpului s-au oferit răspunsuri care au demonstrat atât perfecta legalitate a iniţiativei de revizuire, cât şi acordul acesteia cu Constituţia României şi cu legislaţia europeană. „De ce românii ar trebui să se opună ”căsătoriilor” între persoanele de acelaşi sex?” sau, altfel spus, „Care sunt riscurile legalizării acestor ”căsătorii”?” sunt întrebările la care vom încerca să răspundem în continuare.
Distrugerea căsătoriei naturale – Strategia
Unul dintre activiştii mişcării LGBT, Michelangelo Signorile, recunoaşte că aceasta este strategia sa. Scopul său nu este legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în sensul în care acest lucru i-ar permite să adere la codul moral pe care îl presupune căsătoria. Scopul său este, de fapt, distrugerea instituţiei căsătoriei. Signorile îi îndeamnă pe ceilalţi activişti ai mişcării „să lupte pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex şi pentru avantajele acesteia şi apoi, odată legalizată, să lupte pentru redefinirea completă a instituţiei căsătoriei, să ceară dreptul la căsătorie, dar nu ca o modalitate de aderare la codurile morale ale societăţii, ci, mai degrabă, ca o posibilitate de desfiinţare a unui mit şi de renovare radicală a unei instituţii arhaice.”
Insidios? Subversiv? Desigur. De fapt, Signorile arată că „Cel mai subversiv demers în care lesbienele şi homosexualii se pot angaja… este transformarea totală a noţiunii de ”familie”.”
Continuarea pe www.vranceamedia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.