marți, 8 august 2017

Uşor, uşor, literatura gay îşi face loc şi în România: Editura Polirom tocmai a anunţat săptămâna aceasta apariţia cărţii „Încetează cu minciunile tale“, un roman-confesiune semnat de francezul Phillipe Besson, care descrie povestea de dragoste dintre doi adolescenţi homosexuali...


Nou în colecţia „Biblioteca Polirom", „Încetează cu minciunile tale“, un roman-confesiune semnat de Phillipe Besson a fost numit „Un Brokeback Mountain franţuzesc”, Romanul a fost distins chiar în anul apariţiei cu Prix Psychologies du roman inspirant şi Prix Maison de la Presse 2017. Adevărul.ro publică un fragment din roman, în avanpremieră.

„Încetează cu minciunile tale“,  de Philippe Besson, este roman-confesiune de o francheţe pe alocuri frapantă, împrumută drept titlu o expresie pe care mama scriitorului i-o repeta acestuia în copilărie, în momentele de exasperare. După multă vreme, zărind în holul unui hotel o siluetă care i se pare vag familiară şi îi răscoleşte amintiri neliniştitoare, scriitorul matur hotărăşte să mărturisească în sfârşit adevărul. Astfel iese la iveală povestea secretă de dragoste pe care a avut-o la 17 ani, în perioada bacalaureatului, cu un coleg de liceu din Barbezieux. O relaţie pe cît de scurtă, pe atît de intensă şi, tocmai de aceea, cu neputinţă de uitat, în care cei doi adolescenţi, Philippe şi Thomas, s-au aruncat cu toată impetuozitatea şi inocenţa vârstei. 

"Încetează cu minciunile tale", de Philippe Besson, a apărut în această săptămînă în colecţia „Biblioteca Polirom”, în traducerea lui Laurenţiu Malomfălean, disponibil în librării şi pe siteul editurii. 


Citeste mai mult: adev.ro/oubnrp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.