marți, 18 iulie 2017

Reprezentanții cultului Martorii lui Iehova au pierdut cea mai importantă bătălie juridică. Membrii cultului nu își mai pot practica religia pe teritoriul Federației Ruse

UPDATE ora 20.30, luni 17 Iulie 2017 - Camera de Apel a Curții Supreme a Federației Ruse a decis, la ora locală 19.00, să mențină neschimbată decizia luată la 20 aprilie. Președintele completului de judecată a spus: „Decizia trecută a Curții Supreme a Federației Ruse (de considerare a Martorilor lui Iehova organizație extremistă și interzicerea funcționării ei pe teritoriul Rusiei n.n.) va rămâne neschimbată și apelul (declarat de avocații cultului religios n.n.) nu se acceptă”.
Avocatul Viktor Zehnkov a spus, citat de TASS: „Acest capitol nu este închis încă. De vreme ce Curtea Supremă a încălcat nu numai legislația rusă, ci și normele legale internaționale, vom merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.”
Decizia de luni, 17 iulie este aplicabilă imediat. Asta înseamnă că adepții cultului Martorii lui Iehova nu mai pot practica propria credință pe teritoriul Federației Ruse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.