sâmbătă, 3 iunie 2017

VIDEO: Solidaritate internațională cu „mult încercata familie Smicală". Patriarhia Română alături de cei doi copii închiși în Finlanda

Deputații de Diaspora Doru Coliu și Matei Dobrovie, însoțiți de președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Parlamentul României, Constantin Codreanu, au efectuat o vizită de trei zile în Finlanda, încercând să înduplece autoritățile finlandeze să respecte legea și să redea mamei lor, doctorița Camelia Smicală, copiii ei minori, Maria si Mihai, acum separați și internați în centre de plasament din orașul Tampere. Din păcate, finlandezii s-au dovedit la fel opaci ca și până acum, după cum puteți afla din sinteza deputatului Constantin Codreanu, mai jos.

De 1 iunie, Ziua Copilului, atât ambasadorului României, Răzvan Rotundu, cât și mamei li s-a interzis să le zică "La Mulți Ani!" celor doi copii. Dacă alte personaje politice n-au avut timp să o facă, în schimb români din întreaga lume le-au transmis copiilor prin platforma Facebook-ului mesajele lor. Alături de ei a fost și Patriarhia Română, care, prin intermediul Trintas TV, a difuzat mesajul copiilor parohiei din Săbăreni, Giurgiu, după cum puteți vedea mai jos. Prezent la Stockholm, Preasfințitul Macarie Dragoi a oficiat Sfânta Liturghie și a citit împreună cu credincioșii români Acatistul Maicii Domnului povățuitoarea copiilor, rugându-se pentru "mult încercata Familie Smicală din Finlanda", după cum difuzează Trinitas TV într-o altă înregistrare.

Camelia Smicală: "Aveți grijă de copiii dvs, luați-i in brate, iubiți-i!"

Și europarlamentarul român Maria Grapini și-a transmis mesajul de solidaritate cu cei doi copii: "Aș vrea ca toti copiii să fie, de 1 Iunie, lângă părinții lor. Gândul îmi zboară către Finlanda, la Camelia și copiii ei, Mihail și Maria, care nu pot sa-si strângă în brațe mama și nici ei, copiii, nu se pot juca și nu pot să se îmbrățișeze", a scris eurodeputată. "Dragii mei, Mihail și Maria, aș vrea ca ziua reunirii să fie aproape, mă lupt pentru asta și o fac neîntrerupt! Pe lângă demersurile oficiale, mă rog să fiți sănătoși, să aveți parte de ani buni și frumoși alături de mama voastră și să ștergeți din memorie urâtul acestei experiențe nefericite! La mulți ani, copii, aveti încredere în Dumnezeu și în oamenii care doresc să vă ajute, că se va rezolva și veți fi alături de mama voastră!", le-a urat Maria Grapini.

Camelia Smicală, mama celor doi copii prigoniți, a transmis la rândul său un mesaj emoționant românilor, filmat la Ambasada României din Helsinki. "Aveți grijă de copiii dvs, luați-i in brate, iubiți-i!", și-a încheiat mama vitregită mesajul, pe care îl redăm mai jos.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.