Așa cum ActiveNews anunța la vremea respectivă, în perioada 25 - 28 mai a avut loc la Budapesta Summit-ul Familiei, eveniment internațional cu privire la politicile și activismul pro-familie, de la lideri internaționali în domeniu.
România a fost reprezentată de domnul Bogdan Stanciu, președintele Asociației Pro-Vita București, care a vorbit auditoriului pe 27 mai.
Iată cele mai importante extrase din discursul său, intitulat: „România la răscruce: bătălia pentru familie și pentru modelul civilizațional European”
„Astăzi, România este în fruntea bătăliei pentru familie și pentru păstrarea modelului civilizațional european, fondat pe uniunea maritală și pe familii independente și puternice. Ne pregătim pentru un referendum care să înscrie în Constituție definiția corectă a căsătoriei și a familiei. Dacă vom reuși, ne vom alătura unei tendințe, care de-acum a devenit certitudine, a statelor din Estul Europei care caută să protejeze instituțiile sociale fundamentale - așa cum a făcut și Ungaria acum câțiva ani. Între timp, Curtea Europeană de Justiției judecă un caz în care un bărbat român, căsătorit cu alt bărbat, a cerut instanței să definească exact ce înseamnă termenul de „soți”. Decizia va afectat toate țările din bloc.
[...] România este o țară europeană. Și nu este o țară europeană pentru că a intrat în Uniunea Europeană, ci pentru că aparține din punct de vedere cultural, uman și geografic marii familii a popoarelor europene, familie care nu poate fi restrânsă la grupul de țări care au încheiat o alianță politică și economică denumită Uniunea Europeană.
Cu toate acestea, România este membră a Uniunii Europene și a responsabilitatea ca stat și ca națiune, să împiedice transformarea acestei alianțe într-un proiect ideologic anti-creștin și implicit, anti-European.
Cu toate acestea, o parte din poporul român și din nefericire, o mare parte din elitele intelectuale, umilite și sărăcite în timpul experimentului comunist, și-au pierdut demnitatea creștină și europeană și trăiesc într-o admirație mimetică față de ceea ce ei consideră a fi „adevărata Europă”, de fapt „cultura morții” denunțată de Papa Ioan Paul al II-lea, dictatura relativismului de care avertiza Papa Benedict al XVI-lea, care include din păcate, și Occidentul.
Asta s-a întâmplat pentru că Vestul care ni s-a prezentat după căderea comunismului a fost de fapt un Mc-meniu ideologic oferit de ONG-uri finanțate de milionarul american George Soroș sau grupuri de interese asemănătoare.
Primele ONG-uri românești, prima generație de cărturari școliți în străinătate, primele proiecte civice au fost realizate sub tutelajul ideologic al stângii progresiste din Occident. Societatea noastră civilă care fugea de comunism a fost patentată ideologică de către oamenii lui Soroș, cu consecințe greu de șters după 27 de ani.
Prin urmare, efortul de a salva instituțiile fundamentale ale societății, în special familia, sunt considerate, încă, de o parte a intelighenției românești ca fiind ...anti-europene, anti-occidentale și chiar comuniste.
Faptul că regimul comunism, după ce a abolit avortul, a decis - conștient fiind de consecințele sociale ale actului, să-l limiteze strict, a creat o iluzie: aceea că avortul ar fi un „drept al omului”, pe care doar niște comuniști ar fi capabili să-l interzică.
Această iluzie a fost menținută de către noii comisari ideologici care au preluat controlul societății civile românești, profitând de susținerea financiară a fundațiilor domnului Soroș și de ce să n-o admitem, din partea unor ambasade occidentale care au părut mai interesate în distrugerea morală a României decât de reprezentarea diplomatică a țărilor lor. De aceea am avut și încă avem o luptă dificilă în a explica lucrurile evidente: prima, că nu putem reduce Europa la o modă ideologică trecătoare. Nu trebuie să confundăm Europa, cu istoria ei de milenii, dintre care 2.000 în credința creștină, cu fantezii ideologice și cu „religia sexualității” care a făcut ravagii pe continent în ultimii 50 ani.
Apoi, să pricepem că noi românii, noi est-europenii, cu bunele și relele noastre, suntem la fel de europeni ca și francezii, britanicii și spaniolii. A fi european e un dat istoric și cultural și nu are nevoie de validarea Bruxelles-ului, a Strasbourg-ului sau chiar mai puțin a ONG-urilor care au ieșit din pălăria domnului Soroș și a prietenilor săi ideologici.
Asta este de fapt, toiul muncii pe care am dus-o în acești ani. Și lupta pe care o ducem și de-acum înainte: să eliberăm societatea civilă din captivitatea ideologică, să convingem România că muzica de sirenă a ideologiilor nu este o alternativă și că viitorul Europei depinde doar de viitorul națiunilor europene și de identitatea culturală și religioasă a acestora.
Dacă aceste națiuni își pierd identitatea, atunci își vor pierde valorile pe care s-a construit istoria Europei: Europa însăși va înceta să existe.[...]
Referendumul va fi un test important și sunt convins că trecându-l cu bine, România va face un pas important, ca societate și ca stat, înspre devenirea vocii de care Europa și civilizația occidentală are nevoie”
Discursul integral este AICI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.