miercuri, 21 iunie 2017

Propunerea legislativă care stabilește procedura referendumului în cazul revizuirii Constituției, adoptată de Senat

Senatul a adoptat, în ședința plenului de marți, propunerea legislativă prin care se stabilește că referendumul național cu privire la revizuirea Constituției are loc în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ de revizuire legii fundamentale, data urmând să fie stabilită prin hotărâre de Guvern, scrie Agerpres.ro.
Inițial, comisiile de specialitate ale Senatului acceptaseră fără amendamente propunerea legislativă inițiată de un grup de senatori PSD în care se stipula că referendumul național cu privire la revizuirea Constituției are loc în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a actului normativ de revizuire legii fundamentale.
Propunerea legislativă a fost retrimisă de plen Comisiilor juridică și de constituționalitate, acestea amendând actul normativ în sensul stabilirii procedurii în cazul în care Curtea Constituțională decide că s-au depășit limitele revizuirii legii fundamentale. De asemenea, stabilirea datei referendumului revine Guvernului.
Potrivit proiectului de act normativ, cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea referendumului național privind revizuirea Constituției se suportă din bugetul de stat.
Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art. 6 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului a fost votată de Senat cu 79 de voturi pentru și 36 împotrivă, urmând a fi transmisă Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.