sâmbătă, 17 iunie 2017

☪ O cunoscută feministă germană de origine turcă a deschis o moschee 'liberală' în Berlin unde toți musulmanii - bărbați și femei, heterosexuali și homosexuali, sunniți și șiiți - vor avea posibilitatea să se roage împreună...

Cunoscuta avocată germană, scriitoare și activistă feministă Seyran Ates a deschis vineri o moschee la Berlin unde toți musulmanii - bărbați și femei, heterosexuali și homosexuali, sunniți și șiiți - vor avea posibilitatea să se roage împreună, relatează agenția DPA, potrivit Agerpres.ro.
Situată în cartierul Moabit din Berlin, Moscheea Rushd-Goethe, denumită după filosoful andaluz Ibn Rushd și poetul german Johann Wolfgang von Goethe, le va permite femeilor să se roage alături de bărbați, să aleagă dacă poartă sau nu vălul tradițional islamic și să predice ca imami.
Joerg Steinert, de la Federația lesbienelor și homosexualilor din Germania (LSVD), a afirmat că organizația va iniția un parteneriat cu moscheea, adăugând că Berlinul are nevoie de un ''islam luminat'', care să nu facă discriminări după identitatea sexuală.

Seyran Ates, o turcoaică născută la Istanbul și cu origini kurde, care s-a mutat în Germania la vârsta de 6 ani, ca fiică a unor muncitori, publică o nouă carte, eveniment ce coincide cu deschiderea moscheii. În carte, Ates vorbește despre conservatorism cu comunitatea turcă din Germania și despre procesul privind deschiderea unei moschei liberale.
În 2009, Seyran Ates a ajuns ținta criticilor din partea unora din comunitatea musulmană din cauza publicării unei cărți intitulate ''Islamul are nevoie de o revoluție sexuală'', care susține că lumea islamică trebuie să treacă printr-un proces care să ducă la autodeterminare sexuală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.