miercuri, 28 iunie 2017

CCR amână discutarea sesizării privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex; termen - 23 noiembrie

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat marți, pentru 23 noiembrie, discutarea sesizării referitoare la nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex.
În iulie 2016, Asociația ACCEPT și Coaliția antidiscriminare au prezentat cazul soților Relu Adrian Coman și Robert Clabourn Hamilton, cetățean american, care au dat în judecată statul român în urma refuzului de recunoaștere a căsătoriei lor, oficiată în 2010 la Bruxelles.
Iustina Ionescu, avocatul cuplului care dorește recunoașterea în România a căsătoriei între persoanele de același sex, a anunțat în octombrie 2016 că a solicitat CCR să adreseze două întrebări Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg pentru clarificarea termenului de "soți".
Pe de altă parte, Coaliția pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, inițiativa fiind semnată de 3 milioane de cetățeni.
Continuarea pe www.agerpres.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.