marți, 6 iunie 2017

Australia: Noua Galie de Sud respinge legalizarea avortului, iar Tasmania refuză legalizarea eutanasiei

Noua Galie de Sud și Queensland rezistă presiunilor de liberalizare a avortului
Parlamentul statului australian Noua Galie de Sud a respins inițiativa pentru legalizarea avortului, cu 25 de voturi „contra” la 14 „pentru”. Proiectul de lege, denumit „Abortion Law Reform Bill 2016” ar fi urmat să elimine avortul din Codul penal și totodată ar fi interzis orice fel de proteste în zona proximă clinicilor de avort.
Proiectul a fost inițiat de Verzi, un partid de stânga în mod „tradițional” pro-avort, dar nu s-a bucurat de niciun fel de sprijin din partea guvernului local.
În perioada premergătoare votului, arhiepiscopia de Sydney a transmis tuturor catolicilor un îndemn la protejarea vieții umane prin semnarea unei petiții populare adredate parlamentului.
Noua Galie de Sud este al doilea stat australian care refuză în acest an relaxarea legislației avortului, după Queensland.
În Australia legislația avortului diferă de la stat la stat: avortul la cerere este disponibil în Australia de Vest, Teritoriile de Nord, Victoria și în insula Tasmania. Însă statele unde este concentrată majoritatea populației, Queensland și Noua Galie de Sud, ca și Australia de Sud nu permit avortul decât ca excepție de la legea penală, în situații precum malformații ale fătului, amenințare la adresa vieții și sănătății mamei sau, în Noua Galie de Sud, pentru anumite „motive socio-economice”.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.