sâmbătă, 6 mai 2017

✉ Scrisoare misionară: Daniel și Saroja Olteanu, India

Pace,
          Avem două subiecte principale de rugăciune:
1. O zonă din orașul Jalpaiguri: Sukanto Nagar
2. Două persoane care vor să meargă la școala biblică
 
I. Sukanto Nagar
          Sokanto Nagar este o zonă inundabilă situată lângă râul Tista. Acolo locuiește o populație amestecată: bengalezi, rajbanshi, hindu, musulmani și câțiva creștini:
          1. Mithun, Madhumala, și Mahua sunt acum doar creștini cu numele. Ei sunt exemplul unei „semințe căzute între spini”. Au devenit creștini pentru motive amestecate (căsătorie și avantaje materiale) și apoi au părăsit credința. Rugați-vă ca aceste suflete pierdute să fie regăsite.
          2. Peali Sarkar este exemplu dureros al unei familii distruse. Părinții ei s-au despărțit când ea era mică, de aceea mama ei și-a pierdut mințile și a plecat de acasă. Atunci Peali a plecat să o caute și a găsit-o pe aceasta fiind aproape pe moarte, în Calcuta. A adus-o înapoi în Jalpaiguri și s-a îngrijit de ea cum a putut. Mama ei este încă în viață. A fost o vreme cand veneau la adunarea noastră. Peali este botezată și ne-a ajutat  în lucrare, dar pentru că avea nevoie de mai mulți bani, într-o zi ne-a părăsit. Acum ne vizitează din când în când. Într-una din vizite a adus-o la noi pe Peali Sarkar cea mică. Ea este o fetiță a unei vecine a cărui tată a murit, și acum stă cu noi. Rugați-vă ca Peali cea mare să-L regăsească pe Domnul Isus.
          3. Mampi și Andreas. Mampi era prietenă și colegă de liceu a lui Mahua. Ele s-au hotărât  împreună pentru Domnul Isus, și amândouă au fost bătute de părinți și alungate din casă pentru că s-au botezat. După aceea au stat împreună cu noi până ce s-au căsătorit. Mampi s-a căsătorit cu Andreas, și după căsătorie i-am trimis în Mekliganj ca să facă lucrare. Acolo însă, lucrurile nu au mers cum ar fi trebuit. În contextul tensiunii lucrării, această familie dragă ne-a părăsit pentru a merge să stea cu părinții lui Andreas. Mampi și Andreas au o fiică. Rugați-vă pentru pacea familiei lor și pentru o bună mărturie.
          4. Biplop Sarkar este cazul „seminței căzută pe pământ stâncos”. A crezut repede și s-a lepădat repede de credință, pentru că oamenii satului se opuneau. El este prietenul cel bun a lui Mithun și l-a atras încetul cu încetul pe acesta afară din adunare. Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să aibă milă de Biplop Sarkar. 
          5. Jonodhari si Gobindo. Jonodari a crezut și a luat botezul chiar dacă familia lui a fost împotrivă. El a fost primarul satului. A îmbătrânit și se mișca greu. După botez, familia lui l-a forțat să arunce Biblia în râu și l-au împiedicat cât a mai trăit, să ia parte la Masa Domnului. Dar nu au putut sa îi ia din suflet credința în Domnul Isus, deoarce El a știut în cine s-a încrezut, și a murit credincios. Fiul lui, Gobindo, soția lui, Jonodari și alte rude, au început să vină din când în când la adunare. Rugați-vă ca sămânța credinței lui Jonodari să producă roadă în această familie.
          6. David (numele lui real este Manik Biswas) fusese un tânăr agitat, care făcea multe probleme părinților. El era de asemenea prietenul lui Mihun, și prin el a început să vină la adunare. Familia lui nu s-a opus, în speranța că aceasta îl va schimba. Pentru o vreme schimbările în viața lui David nu au fost prea însemnate. S-a încurcat din nou cu o fată și nu a mai venit la adunare. Dar din nou Dumnezeu i-a arătat milă,  astfel că el a revenit la adunare și a dorit să meargă la o școală biblică. După ce termină facultatea de teologie anul acesta, vrea să meargă să studieze masterul în teologie. El este acum singurul creștin din Sukanta Nagar, care vine la adunare. El nu vine singur, de obicei aduce și pe prietenii lui la adunare. Îi vizitează pe cei căzuți de la credință pentru a-i încuraja să se reîntoarcă la Domnul Isus. Rugați-vă ca David să biruiască împotriva lui „Goliat”, și să fie roditor pentru Dumnezeu.
          7. Familia Roy este o familie din tribul rajbanshi pe care îi vizităm din când în când. Le place să asculte Evanghelia, dar sunt doar „ascultători” deocamdată.Rugați-vă ca Evanghelia să pătrundă în inimile lor.
 
II. Școli biblice
          Doctorul creștin care vine o dată pe lună la noi acasă, ne-a vorbit de un program de pregătire biblică, gratuit. Asfel am trimis acolo trei persoane: 
          1.Bikash Mondol este un tânăr pe care o viață de păcat l-a distrus. Acum este bolnav de SIDA. Raju face lucrare în zona lui, și s-a hotărât să îl trimită la o perioadă de pregătire biblică de o lună. El poate va merge și pentru o perioadă de pregătire de doi ani, dar încă nu știm sigur. Rugați-vă pentru mila lui Dumnezeu față de Bikash. El ar vrea ca în satul lui să se întemeize o adunare, însă până acum el nu a fost o mărturie bună acolo.
         2.Joionto Saha este tânărul care dorea să se sinucida pentru că prietena lui îl părăsise. Dar prietenul lui, Aztinto (care și el încercase mai demult să se sinucidă), i-a împărtășit Evanghelia și l-a încurajat să meargă la școala biblică. Acum, el vrea să fie botezat și să meargă la cursul biblic de doi ani. Rugați-vă ca Joionto să fie cu adevarat născut din nou, și rugați-vă și pentru mântuirea familiei lui.
          3. Bishojit Sarkar este tânărul care a fost botezat în adunarea noastră, și fratele lui Esther. El are un caracter bun, dar nu a putut participa decât numai o zi la pregătirea biblică, pentru că sora lui, Harani, urmează să se căsătorească. El ar vrea să meargă la pregatire biblică pentru o perioadă de doi ani. Rugați-vă pentru călăuzirea lui Dumnezeu pentru viața lui.
          Multumesc că din nou ne-ați însoțit în călătoria rugăciunii. Noi suntem lucrători împreună cu Dumnezeu, și în aceeași măsură noi ascultăm de Duhul Său, care ne îndeamnă la faptele iubirii. 

Domnul Isus să vă păstreze sub aripa Sa!

Daniel

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.