miercuri, 31 mai 2017

Referendumul pentru familie merge mai departe în Senat: Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru egalitate au avizat FAVORABIL demersul Coaliției pentru Familie

Proiectul legii de revizuire a Constituției României, act normativ inițiat prin semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot, merge mai departe, anunță Coaliția pentru Familie.
 
După ce a fost adoptat la Camera Deputaților, proiectul trece acum prin procedurile de avizare ale comisiilor Senatului României.
 
Astfel, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, dar și Comisia pentru egalitatea de șanse au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, proiectul legii de revizuire a art. 48(1) din Constituție, propus de cetățeni.
 
Proiectul de lege prevede modificarea articolului 48(1) din Constituția României, în sensul în care din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” , se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.